A legbiztosabb recept egy igazán boldog új évhez

Most csendesedjetek le. Nézzetek körbe, nézzétek meg, kik vannak körülöttetek, milyen kapcsolatokat ápoltok, milyen személyekhez kapcsolódtok, milyen az életetek.

 

Nézd meg, érzel-e szeretet a szívedben, tudod-e szeretni azokat, akiket melléd sodort az élet és ők tudnak-e téged szeretni. Ha szeretsz valakit, nem azért szereted, mert úgy viselkedik, ahogy neked az megfelel. A szeretet időn és téren felül működő érzés, aki egyszer megtapasztalta, milyen mikor fölülről jön és végtelen, az tudja, életünk egyetlen értelme csakis ez.

Bele vagyunk szorulva a testünkbe, de a szeretet erejével lehet a test nem börtön többé, hanem a lehetőségek tárháza. Nagyon sok bánat és feszültség rakódott belénk az évek alatt, ebben nincs kivétel, mindenkiben. Tudatlan emberek neveltek minket (tisztelet a kivételnek), akiknek nem volt olyan szerencséjük, mint nekünk van. Számtalan út közül választhatunk, hihetetlen mennyiségű tudáshoz juthatunk, ha akarunk. Ha akarunk. Mert kifogásokat keresni és gyártani mindenki tud, de változtatni már kevesen.

Vannak az örök panaszkodók, akik arra használják a körülöttük lévőket, hogy a folyamatos elmeháborodásaikat ráerőszakolják a másikra, energiát nyerve így. Ne hagyjátok, hogy ezt tegyék veletek, mert kihasználnak. Ha úgy érzitek, hogy valakinek a társasága nem áldásos a számotokra, nem előre vivő, hát engedjétek el. Néha nagyon nehéz, mert van, hogy családtagról van szó, akit szeretnünk kellene, vagy neki kellene szeretnie minket, de nem megy, mi meg csak azért, hogy megfeleljünk a társadalom kínálta elvárásoknak, hagyjuk, hogy tönkre tegye az életünket, vagy hagyjuk, hogy az ő élete úgy rátelepedjen a miénkre, hogy a sajátunk már csak egy régi emlék marad, mint egy megsárgult fotó.

Rövid az élet ahhoz, hogy megengedjük magunknak az ilyen kapcsolatokat, mert elveszik tőlünk a legfontosabbat, hogy szeretni tudjuk magunkat. Bármilyen önzőnek tűnik is, a szeretet magunkban kezdődik és ha nincs meg, akkor hogyan tudnánk kiterjeszteni másra?

Ezért néha önzőnek kell lennünk. Ápolni kell a testünket, hogy a lelkünk kiterjedhessen és szerethessen.

A másik nélkülözhetetlen érzés az emberben a megbocsájtás, mely valóban a szeretettel jár karöltve. Bárki bármit is vétett ellenünk, nem ment fel minket a saját tetteinktől. Jézus azért mondja, hogy ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel, mert neked lesz jobb tőle. Mert ki tudsz kerülni abból az energiából, ami nem jó helyre húz be. Szeresd magadat annyira, hogy nem hagyod, hogy ez történjen és hidd el, már az erre való törekvés is boldogsággal fog eltölteni.

Ez egy igen nehéz folyamat, az élet nem erre tanít minket, legalábbis látszólag. Mert lehet úgyis értelmezni a minket ért sérelmeket, hogy végtelen számú lehetőséget kapunk, hogy megélhessük a megbocsájtásra való törekvést, vagy magát a megbocsájtást.

Mikor sikerül valakinek megbocsájtanod és átveszi a szeretet örök idejű érzése a szívedben a helyet, olyan szinteket emelkedsz, amikről nem is tudtál, hogy léteznek. Olyan csoda, mikor ezt megéled és általad mások, hogy az egész világ energiaellátását fedezhetnék belőle, ha tudná valaki hasznosítani.

Tegyél különbséget azok között az emberek között, akik csak használni akarják a te energiádat, de neked semmit sem adnak cserébe és azok között, akik lehet, hogy bántanak, de az ő bántásuk a te előre jutásodért van. Mindenkinek kell egy tükör, amiben látja magát, a legközelebb állók ők, halgassd mit mondanak, mit mutatnak. Akik használnak és nem tudsz rajtuk segíteni, nem kell, hogy elvegyék tőled azt, ami nem az övék! Hallgass a szívedre, segíteni fog a döntésben.

Mindenki. Az is, aki bánt, az is, aki használ. Csak ők épp nem tudják és nagyon rossz nekik, hidd el.

Szeresd magad, nézz minden nap tükörbe, hogy mást is tudj szeretni, meg tudj bocsájtani és el tudj engedni, ha kell.

És keress egy utat, amely segít ebben, egyedül szinte lehetetlen!

Csendesedj el és nézz körbe. Nézd meg az embereket, akik körbevesznek, a szeretteidet, a kapcsolataidat. Nézz bele a tükrökbe, merj belenézni, mert senki sem ítélkezhet feletted, nincs szégyen, mert nincs sem jó, sem rossz.

Ha hagyod, hogy a szeretet érzése szétszedje a mellkasodat, ha úgy érzed, hogy szó szerint kiszakad mindjárt, akkor a saját tükrödet látod. Mert semmi más nem vagyunk, mint színtiszta szeretet.

Szabó Lilla

Kommentek