65 pluszos szerelem

Fiatal tini fejjel, azt gondoljuk, hogy a szerelem csak a miénk. Aztán felnőtten, akár egy vagy két gyerekkel magunk mellett, belátjuk, hogy a szerelem csak éretten az igazi. Amikor pedig az unokánknak kell bemutatni szívünk választottját rájövünk, hogy a szerelem időtlen! 

Nem volt otthon a tanítványom
Aznap is rohantam, a tanítványomhoz mentem, hogy órát adjak neki. Ám az autóját nem láttam a ház előtt. Becsöngettem a felső gombot nyomva, majd vártam egy keveset. Tudtam, hogy az édesanyja biztosan otthon van, így megnyomtam egy idő után az alsó gombot is. Pár perc elteltével ki is jött. Látásból már ismertük egymást, de még nem beszélgettünk azelőtt soha. Mondta, hogy a lánya az unokája tánc előadásán van, és még nem jött haza, de jöjjek be, várjam meg. Így hát bementem. 
 
Szerettem volna mindent megtudni
Kezdtem elbizonytalanodni, hogy én nem emlékszem jól, hogy ma van óránk, vagy ő felejtette el. Arra gondoltam, hogy várhatok tíz percet, hogy megtudjam a választ. A kanapén, ahová letelepedtem, egy szakácskönyv hevert nyitva. Olyan ínycsiklandozó kép tárult elém egy hidegtálról, hogy muszáj volt megkérdeznem a kedves hölgyet, aki az édesanyám is lehetett volna, vajon vendégeket vár? Ő elárulta, hogy a párjánál lesz egy parti, ahová ő vállalta az ételek elkészítését. 
 
Nem illik ilyet kérdezni
Úgy szerettem volna megkérdezni, hogy hány éves a párja, és mióta vannak együtt, de persze indiszkrétnek gondoltam a kérdést az alig három perces ismerettségünkhöz képest. Aztán elkezdett mesélni, és az idő egy egész órára megállt. Megtudtam, hogy milyen finomságokat készít el a vendégseregnek, hogy mindig is szeretett főzni, ahogyan utazni is, amit a volt férjével nem tehetett meg. Most viszont kinyílt számára a világ. Idén szerelmével, a 75 éves úriemberrel már voltak Prágában, és mennek még Sopronba, meg persze Horvátországba is. Azta, lehet szerelmesnek lenni ilyen idősen is? Még jó, hogy ez a kérdés nem hagyta el a számat. Én csak figyeltem őt, ő pedig mesélt nekem. Időnk az volt, és most nem sajnáltam, hogy eltelik.
 
Hazudni, majd bevallani
Már nem emlékszem, hogy hogyan jutottunk el odáig, de elmesélte, hogy nyolc évvel ezelőtt meghalt a férje, akit hosszasan ápolt, és akivel egy egész életet éltek le boldogságban. Eltelt pár hónap, majd egy nap valamiért bement abba az üzletbe, ahol a mostani párja dolgozik a Jászai Mari téren. ismerték már egymást látásból, és a fekete ruha miatt beszélgetésbe kezdtek. Ő elmesélte, hogy meghalt a férje, a lovag pedig, hogy egyedül él már egy éve. Másnap jött is a telefon, hogy jöhet a megrendelt árúért ami megérkezett a boltba, illetve, hogy randevúra várja az úriember. Elmesélte, hogy az első találkozójuk egy cukrászdában volt. Aztán kuncogva mondta, hogy nem merte bevallani az új szerelmet otthon a már felnőtt gyerekeinek. Sőt még hazudott is, pár hónappal később, hogy a barátnőjével ment el a Mátrába egy hétre. Hazatérve szinte kisimultak a ráncai, és rájött, közel hatvan évesen miért is hazudik a családjának, mitől is kellene tartania, mit kellene szégyellnie? Szóval bevallott mindent. Sőt be is mutatta a gyerekeinek, sőt az unokájának is a választottját. Fura módon a fia fogadta csak nehezen. Ugye anya nem fog hozzád költözni? –tette fel neki a kérdést. Ami azért volt bizarr, mert a fiú már több éve külön életet él, ami persze rendjén is van. Leginkább a kisunoka örült az új családtagnak, hiszen ő visszakapta benne ha nem is egészében, de egy kicsit mégis a nagypapáját. Végül a család megbékélt, és örült, hogy a nagymama jól van, és rátalált a szerelem.
 
Nem költöznek össze
A mai napig úgy gondolja, nem kell összeköltözniük. Egy héten legalább négyszer-ötször találkoznak, de mindenki a saját házában marad. Persze ilyenkor mindig a másik tölti ott az éjszakát. Mi már nem változtatunk, jól működik ez így ahogy van- mondják. Boldogok vagyunk, és örülünk egymásnak, az életnek. 
Mi a titok? Egészen egyszerű dolgok. Például, hogy őszinték vagyunk. Ha nem szeretne eljönni, megmondja. Én pedig nem gondolok mögé mást, mint ami van. Én főzök, ő pedig örül neki, és ezt elmondja. Együtt élvezzük amennyi időt kiszabott ránk a sors. 
 

Kommentek