5 házassági szabály, ami kamu

Sokan keresték már a boldog házasság titkát, ezért rengeteg szabályt olvashattunk arról, hogy mit szabad és mit nem. Ögy tűnik, öt ilyen szabály biztosan megbukott.

 

A házasságról rengeteg olyan szabályt olvashattunk korábban, amelyeket most cáfolnak. Ezeket lehetőleg kerüld el, jó messziről!

Íme néhány szabály és az ellenérvek:

Ne feküdj le haraggal Pedig néha igenis jó ötlet így lefeküdni. Már csak azért is, mert az éjszakába nyúló veszekedés gyakran nem vezet valódi megoldáshoz, csak megalkuváshoz. Azonban a reggeli friss gondolatok meghozhatják a várva várt megoldást.

A házastársad a legjobb barátod legyen Pszichológusok szerint ez nem jó ötlet, mert szexuális elhidegüléshez vezethet. Természetesen legyetek teljes család, fogjatok össze, de mindvégig maradjatok meg férfinak és nőnek.

Mindig legyetek kedvesek egymáshoz Ha épp nem ezt érzitek, akkor ez a viselkedés hazugsághoz vezethet, az pedig sokkal rosszabbat tesz egy kapcsolatnak hosszú távon, mintha kiadnánk az éppen aktuális érzéseinket.

A házasság egy fifti-fifti pozíció Ez nem igaz, mert ideális esetben gyakran eltolódnak ezek a százalékok, valaki mindig többet ad bele a kapcsolatba. Az egészséges pedig az lenne, hogyha hol az egyik, hogy a másik adna bele többet.

Házasság biztonságot nyújt örökre Az igaz, hogy a házasság biztonságot ad, de egyáltalán nem biztos, hogy örökre. Ha nem teszünk meg egymásért olyan dolgokat, amiket még a házasság előtt tettünk, akkor az könnyen elhozhatja a kapcsolat korai végét.

K.R.

Kommentek