24 szerelmes idézet adventre, a kedvesednek

Idén december 3-án kezdődik az advent. Lepd meg kedvesed minden nap egy szerelmes idézettel egészen karácsonyig. Ha még mindig rohansz, vagy tényleg nincs időd mini borítékokra és rózsaszín lapocskákra, vagy ez nem a te világod, akkor küld el neki üzenetben az okos telefonodról. Most keresgélned sem kell, összeszedtünk az idézeteket.

Az egymásra figyelés építi a kapcsolatot. Szerezz neki örömet azzal, hogy minden nap, egyfajta adventi kalendáriumként meglepetés üzeneteket küldesz neki. Készíthetsz kicsi borítékokat, melyekben ott lapulhatnak az idézetek, akár fel is fűzheted őket egy girlandra, vagy a táskájába is belecsempészheted. De ha nincs időd, kedved, csak küld el neki üzenetben, email-ben. Ne gondolkozz rajta, hogy mit fog szólni. Mindenki szereti, ha szeretik… Ja és még egy apró megjegyzés, ne várj érte köszönetet, tedd ezt érte, és ne magadért.
 
Kicsim, ne haragudj, csak azért nem szeretlek most még jobban, mert nem lehet már ennél jobban szeretni valakit.” (József Attila)
 
A szerelemnél nincs több. Nem valaki másért szeretlek, hanem magadért és önmagamért. A szerelmünkért szeretlek.” (Müller Péter)
 
Hiába volt minden vívódásom... nem használt semmit. Nem tudom elfojtani érzéseimet. Meg kell mondanom, mennyire imádom, milyen forrón szeretem magát.” (Jane Austen)
 
A folyó sodrása ellen úszni bolondság. A szerelemnél pedig nincs erősebb folyam.” (Böszörményi Gyula)
 
Mihelyt meglátlak, rögtön megfeledkezem minden kötelességemről, csak a szerelem él bennem! De ez a szó - szerelem - kevés is.” (Stendhal)
 
Az ember nem tud mindent elviselni. Úgy vágyom utánad, hogy se enni, se aludni, se pihenni nem tudok.” (Agatha Christie)
 
Hívj édesednek s újra megkeresztelsz.” (William Shakespeare)
 
Néha, és különösen most, éjszaka, úgy érzem, hogy nem bírok tovább élni, mert megérintetted az énem legbelső részét, felrobbantottad az eddigi életemet, már nem az vagyok, aki vagyok, hanem te vagyok, tied vagyok, általad vagyok.” (Ingmar Bergman)
 
Egy elsárgult falevelet sodor lábad elé a szél. Eltaposod? Vagy felveszed? Az én szívem az a sárga falevél.” (Gárdonyi Géza)
 
Én az akarok lenni, aminek Maga akar engem.” (Ady Endre)
 
Előbb felejtem el az életemet, mintsem téged elfelejtenélek.” (Emily Bronte)
 
Nem kívánom kiteregetni az érzelmeimet, de szokásom szerint sokkal többet gondolok magára, mintsem az egészséges alvás engedné.” (Charles Dickens)
 
Hajnal óta rád gondolok
Te kit szeretek eszemvesztve
Szeretlek, míg a nap ragyog
És imádlak, ha jő az este.” (Guillaume Apollinaire)
 
Később majd megpróbálom, hogy elmondjam neked, mennyire szeretlek. De most csak érezni tudom.” (Honoré de Balzac)
 
Jó lenne még egy agy,
ez arra gondol csak, hogy vagy.” (Varró Dániel)
 
Semmit nem akarok jobban, mint elcsábítani téged, teljesíteni minden vágyadat, míg már senki más nem létezik számodra, csak én!” (Helen Brooks)
 
A búnak áttetsző tiszta hajnalán
te vagy a föld, a test, a vér
és terajtad kívül minden csak játék.” (Radnóti Miklós)
 
Rejtély, utam merre vezet,
de járnom könnyebb azt veled,
kéz a kézben.” (Alfred de Musset)
 
Mily öröm énnekem hogy öröm vagyok én neked.” (Babits Mihály)
 
Kezünkben a szerelem édessége csókolózik,
mikor ujjaink véletlenül összeölelkeznek.” (Szabó Lőrinc)
 
Bármerre indultam is az életben, minden út hozzád vezetett.” (Paulo Coelho)
 
Úgy érzem, veled még az öregséget is elviselném.” (Stephen King)
 
Egyetlen veled töltött nap, egyetlen nap, amikor egyfolytában nézhetlek, fölérne az életemmel.” (Honoré de Balzac)
 
Akit szeretnek, sosem öregszik meg, szerelmese szemében mindig tizenhét éves marad, és kócos haját, könnyű, nyári ruháját ugyanaz a barátságos szél borzolja egy életen át, ami akkor fújt, abban a végzetes pillanatban.” (Szerb Antal)

Kommentek