2018- céltudatosság éve. Célok kitűzése és asztrológia segítség

Tehát akkor most kell kívánni, fogadalmat tenni, amiből talán párat sikerül is betartani. A szokásos forgatókönyv, januárban megrohanják az emberek az edzőtermeket, kevesebb sütit esznek, leteszik a cigit, kedvesebbek a környezetükkel, precízebbek, figyelmesebbek, mindenki a saját fogadalma szerint. De nagyon sok fogadkozás szalmalángnak bizonyul, mert bár a cél nemes, valahogy rosszul közelítjük meg.


Mert azt mondjuk, azért megyünk el edzeni, hogy lefogyjunk. Na de a fogyáshoz mi társul az agyban: szenvedni kell, a kakaós csigának, krémesnek és egyéb nyalánkságnak annyi. Kínzás és kínlódás az edzőteremben, koplalás az étkezőasztal mellett. Ki a fene akar lefogyni így??


Akkor fordítsuk meg: szebb alakot szeretnék, ruganyosabb testet, fittebb külsőt, egészségesebb életet. Ez hogy hangzik? Mi a motiválóbb?


És vegyük a cigit, sokak mumusát, mi lenne, ha arra koncentrálnánk, hogy tudjunk hosszan levegőt venni, finom illatú legyen a kezünk, hogy elkerüljük a dohányzóráncot?:)


A másik, ami az újévhez gyakran társul, az a jövő fürkészése. 2017-ről például én azt gondoltam, hogy a változások éve lesz, meg 2016-ról, meg 2015-ről..csak azért mert annyira akartam, hogy változzon már valami. És bár tengernyi apró dolog változott, de a legfontosabb, a legnagyobb, amit oly nagyon vártam, elmaradt. Ezért most azt gondolom, 2018 a változás éve lesz, mert rájöttem, mi az, ami miatt ez a változás nem történhetett meg.


Sokan vagyunk úgy az év vége felé, a következőt várva, hogy végigolvasunk mindenfélét, mire számíthatunk, mit tartogat az újév? Végigbújjuk a horoszkópokat, nyugatit és kínait egyaránt, számmisztikai elemzéseket és egyéb módszerek leírását. Van olyan is akár, aki elmegy jóshoz, a tarot kártya figurái alapján kiókumlálva valami jövőképet.


Ezek fogódzók, talán támaszok is lehetnek, hogy nagyon lenn vagyunk a béka feneke alatt 200 méterrel, akkor lehet mondani, hogy de a kártya megmondta, idén eljön a Kánaán számomra! És kapaszkodók kellenek, időnként nagyon is jól jön, akár mint egy jó barát, amikor meghallgat és tanácsol valamit. Igenis vannak olyan helyzetek, amikor kell segítség a továbblépéshez, újrakezdéshez és hah, a változáshoz! Teljesen mindegy, hogy mi ad erőt ehhez, milyen forma, barát vagy spiri segítő, a lényeg, hogy talpra állj és újra belevesd magad az életbe. És leginkább ahhoz, hogy végre tudatosítsunk mindannyian, az év pont olyan lesz, mint amit mi megteremtünk magunknak. Változás évét akarunk? Akkor nekünk kell változni.


Ez az év asztrológiai szempontból a szisztematikus (cél)tudatosságról szól, nem lehet félgőzzel csinálni semmit, mert nem lesz eredménye. Vagy igen, vagy nem, más út nincs. Kitartónak kell lenni, mint egy hegymászó, aki a csúcsra tart, néha a különböző magasságban felállított táborban megpihen, de aztán megy tovább. Pihenni lehet és kell, de soha, egyetlen egy pillanatra sem téveszthetjük szem elől a célt. Aki elfeledi, vagy játszmákkal, nemtelen eszközzel akarja elérni, azt móresre tanítják rendesen.


Egy barátom azt mondta, sokan nem is tudják, mi tenné őket boldoggá. Van benne valami, úgy hiszem, mert sokan külsőségeket sorolunk a boldogság címszó alatt, vagy annyira el vagyunk veszve a saját kis dzsungelünkben, hogy nem látunk tisztán.


De akkor felteszek egy nem túl szép kérdést: mit irigyeltél mostanság a környezetedben? Ott bújik meg a célod! És ha ezt egy kellően motiváló köntösbe teszed (lásd fenn) magadra veszed képletesen a hegymászó bakancsod, akkor ez az év a Tied lesz. Változás éve? Kiteljesedés éve? Teremtés éve? Bármi, amit szeretnél, a legfőbb eszközöd megvan hozzá, Te magad.


Boldog Új Évet!

Kommentek