12 dolog, amiért jó nőnek lenni

Boldog Nőnapot neked is! Ha már a mai napon minden férfi minket ünnepel, összeszedtünk pár nyomós érvet, amiért tényleg megéri koccintani a nőkre - de legalábbis amiért szeretjük, hogy nők vagyunk!
 

1. Virágok

Főleg az olyan jeles napokon, mint a mai, egyszerűen imádunk virágot kapni! A virág jelképezi a nőiesség megannyi részletét: a szépséget, a bájt, a kecsességet, a sokszínűséget... Valójában, a virágban az a legjobb, hogy nincs is alkalomhoz kötve, sőt! A legjobban olyankor esik, amikor rá sem szolgáltunk, csak azért kapjuk, mert szeretve vagyunk.

2. Udvariasság

Feminizmus ide vagy oda, azért lássuk be, hogy igenis nagyon jól tud esni, amikor kinyitják nekünk az ajtót, felsegítik a kabátunkat, előre engednek, nekünk adják az első étlapot vagy csak éppen olyan tisztelettel beszélnek hozzánk, ahogyan azt egy nő megérdemli. Talán a kézcsók már kissé avitt, de ezek az apró figyelmességek teszik lehetővé, hogy egy nő igazán ragyogjon!

3. Bűbáj

A báj egy női tulajdonság, punktum. Ráadásul, nem feltétlenül egy állandó faktor, inkább szituációs jellemző - egy fagyitól maszatos lányka a Balaton parton, egy fogszabályzós fruska verset szaval az évnyitón, egy copfos fiatal lány elpirul az első csóktól, vagy éppen az ügyetlen könyvtáros lány elsüti a nap viccét... Ki más lehetne úgy bájos, mint a nők?

4. Szülés

Vannak, akik a nők átkának titulálják eme fájdalmas eseményt, azonban azok, aki már szültek, tudják: újszülött kisbabád illata és apró termete karodban, minden kínért kárpótol. Az anyaság a nők egyik legnagyobb áldása és kiváltsága, hiszen egy anya kárpótolhatatlan. Nem ölel, nem csókol, nem vigasztal, nem játszik és nem szeret senki úgy, mint egy édesanya.

5. Smink

Bár vannak férfiak, akik szintén sminkelik magukat vagy sminkesnek állnak, a sminkelés kultúrája mégiscsak a nőknek tudható. Lássuk be, hogy nincs csábosabb a vörös ajkaknál, vagy igézőbb egy kiemelt szempárnál. Ráadásul, a sminkek variációi szinte végtelenek - a természetestől, a hétköznapin át, a szilveszteri durvulatig használjuk eme szépítést úgy, hogy a férfiak nem is tudják igazán, minek a sok praktika.

6. Romantikus filmek

Lássuk be, hogy a filmipar ezen ágazata a nőknek teremtődött. Brad Pitt, Ryan Gosling és Tom Hardy nem a pasikat akarják levenni a lábukról, kidolgozott testükkel és vakítóan fehér, pimasz mosolyukkal. A szenvedélyes csókok, a fájdalmas drámák és a végzetes egymásra találások mind, mind miattunk vannak.

7. Magas sarok

Szexi, erősíti a vádlit és tartásunknak is jót tesz. Ráadásul semmi nem dob fel minket annyira egy rossz nap után, mint egy gyönyörű, tíz centis szerzemény.

8. Egy szoknya, egy nadrág

Attól függ, hogy éppen milyen hangulatban vagyunk, de mi nők, bármikor felvehetünk egy szoknyát - vagy nadrágot. Vagy nadrágszoknyát. Így ruhatárunk sokszínűsége garantált és jóval több kombinációból áll, mint a farmer-póló összeállítás.

9. Figyelemmegosztás

Na, igen, a multifunkcionalitás. Míg egy férfitól lehetetlen kérdezni bármit is, míg telefonál vagy éppen playstationözik, addig mi egyszerre főzünk vacsorát, segítünk a gyerek leckéjében, fújunk szappanbuborékot, csevegünk a kiborult barátnőnkkel telefonon és vasaljuk ki a holnapi ruhánkat. Mindez tűsarkúban, hátrafelé is megy.

10. Bókok

Amikor megérkezünk egy partiba, vagy csak szépen mosolygunk a hentesnél, esetleg új frizurát csináltatunk, büszkén fogadjuk a jól megérdemelt bókokat. A férfiak maximum egymás kézfogását dicsérik, míg a nők egymásra is szívesen tesznek elismerő megjegyzéseket!

11. Dekoltázs

A nők egyik legjellemzőbb külső erénye, a cicik. Képesek vagyunk életben tartani velük egy csecsemőt, elcsábítani a kiszemelt férfit vagy azonnal szexivé varázsolni egy amúgy semmilyen ruhát. Szexualitás, termékenység és divat - mindez alapfelszereltség a női testnél!

12. Otthon

A férfi képes felépíteni egy házat, megvásárolni a legmenőbb plazma tévét és megrendelni a leggyorsabb internetet, de az otthonteremtés már női fortély. Egy szép függöny, egy puha ágytakaró, dugicsoki a szekrényben, vagy éppen néhány kedves emlék bekeretezve - ezektől lesz jó érzés belépni az ajtón!

Kommentek