10 ok, amiért a karácsony szingliként a legjobb

Ögy gondolod, az ünnepek alatt érzed magad a legmagányosabbnak? Eleged van már a boldog, vásárolgató párocskából és legszívesebben a képükbe tolnál egy mézeskalács házikót? Nyugodj meg, és nézd más szemszögből!

 

1. Az első áldás az, hogy nem kell foglalkoznod lehetetlen anyóssal-apóssal és egyéb retye-rutyával, akiket alig ismersz. Ráadásul nem kell rájuk költened sokáig gyűjtögetett pénzedet. Így több jut azon emberek ajándékaira, akiket valóban ismersz és szeretsz, és nem kell foglalkoznod a "smúz" ajándékokkal.

2. Akkor intézheted el a karácsonyi bevásárlást, mikor időd engedi, nem kell alkalmazkodnod a másik idejéhez a rokonoknak történő ajándékok kiválasztása céljából. A közös ajándékok kiválasztásakor esetlegesen felmerülő vitát is biztosan elkerülöd. Azon sem kell aggódnod, hogy vajon a társadnak tetszeni fog-e a neki választott meglepetés.

3. Akár metálrózsaszínre is színezheted a fenyőt, és úgy díszíted, ahogy szeretnéd, csak a te ízlésed szerint. Olyan szaloncukrot akaszthatsz rá, amilyet szeretsz, és annyit ehetsz belőle, amennyi csak beléd fér. 4. Ebben az évben megmenekülsz az elektronika- illetve a sportboltoktól, nem kell a párodnak ajándékot venni. Helyette vehetsz magadnak valamit, amire már régóta vágysz. Egy új táska? Egy fenedrága bőrcsizma? Lepd meg magad!

5. Nem kapsz „családi” ajándékokat, csak a tiéd lesz kizárólag minden darab.

6. A Karácsony borzasztó sokba kerül - a legtöbb párkapcsolatban leggyakrabban az anyagiak körül folyik a vita. De mit foglalkozol te ilyesmivel? Törődhetsz csak a saját véleményeddel.

7. Addig bulizhatsz, ameddig csak a kedved tartja, nem kell mindenféle magyarázatot kitalálni, hogy miért értél haza hajnalban egy kissé csapzottan. Flörtölhetsz, ahány pasival csak kedved tartja, vagy belecsöppenhetsz egy kis rekreációs szexbe, ha úgy kívánod; és még bűntudatod sem lesz, hogy megcsaltál valakit.

8. Nyugodtam megnézhetsz bármilyen filmet, nem kell végigülnöd azt az akció filmet, amit mellesleg már legalább ötször megnézett. Na, így már kedved támadt megnézni Az Igazából Szerelem csöpögős jeleneteit?

9. Annyit ehetsz, amennyit és ahányszor csak kívánsz. Senki nem tesz célzást arra, hogy a hasad vagy a csípőd vagy egyéb testrészeid látják kárát.

10. Ott töltöd a Karácsonyt, ahol csak szeretnéd, és azokkal az emberekkel, akiket választasz. Nem kell hosszas tárgyalásokba bocsátkozni, hogy kinek a családjánál töltsétek a Szentestét. Így könnyűszerrel választhatod a saját családodat vagy barátokat az ünnepek teljes idejére, vagy csak addig, míg te szeretnéd.

Nyugodt lélekkel mérlegelheted azt a megoldást is, hogy ügyet sem vetsz az egész Karácsonyra. Elutazhatsz egy napsütéses tengerpartra, vagy más melegebb vidékre. Nem kell tartanod attól, hogy magányos leszel az úton, mindig akad társ ilyen alkalmakkor. Biztosan nagyobb kaland lesz, mint a bevásárló központokban tülekedni. Így megmenekülsz az egész karácsonyi hercehurcától, a sütéstől-főzéstől. Igazán kipihenheted magad – valójában erről kellene szólnia az év e szakaszának: a nyugalomról, a befelé fordulásról, az elmélkedésről, a spirituális fejlődésről.

A szingliség mindenképpen a függetlenségről, a szabadságról szól. A Karácsony napjainkban  nem más, mint egy hatalmas és felesleges pénzügyi, érzelmi és fizikai tortúra a legtöbb pár számára.  Tartsd magad szerencsésnek, hogy ebben az évben nem kell ezekkel megküzdened!

K.R.

Kommentek