Változókor könnyedén – hüvelyszárazság nélkül

A legtöbb nő félve várja az ötvenes éveit a változókor miatt, és aki már benne van, harcol a tünetekkel. Összefoglaljuk, mit tehetünk azért, hogy könnyebb legyen ez az időszak.

 

Változókorban a hormonháztartás átalakul, csökken az ösztrogénszint, a menstruáció ritkábbá válik, majd megszűnik, amit – valljuk be – annyira nem bánunk. Ami viszont megnehezítheti a hétköznapokat: előfordulhatnak hőhullámok, súlygyarapodás, alvászavar, csontritkulás, illetve a szexuális együttlétek sem mindig fájdalommentesek. Megelőzésként javasolják a helyes táplálkozást, mozgást, valamint megfelelő vitaminok, hormonok szedését.

Soha nem késő változtatni! Az egészséges ételek fogyasztása és a rendszeres testmozgás ebből a szempontból is javunkra lesz.

Mi a helyzet a tabuként kezelt hüvelyszárazsággal? Erről beszélni sem szeretünk, pedig az egyik leggyakoribb változókori probléma. Minden harmadik nő szenved a viszkető, égő érzéstől, visszatérő húgyúti fertőzésektől, és az elvékonyodott hüvelyfal vérezhet is. Ezáltal a szexuális együttlét is pokollá válhat.

Javasolni szokták az intim tornát vagy hormonkészítmények használatát, melyekkel a tünetek enyhíthetőek. A legtöbben hormonmentes megoldás mellett döntenének. Most már dönthetnek is, hisz ezek a problémák is orvosolhatóak intimlézeres eljárással.

Nem kell többé szenvedni a hüvelyszárazság miatt, vagy lemondani a párunkkal való együttlétről! Budapesten a FEMMED Intézetben hatékonyan, műtét és fájdalom nélkül, valamint hormonmentesen kezelik ezt a problémát. Az intézet orvosai: Prof. Dr. Ács Nándor és Prof. Dr. Bánhidy Ferenc nagy szaktekintélynek örvendenek Magyarországon, a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáját vezetik és több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek. A FEMMED Intézetben a Fotona cég szabadalmaztatott csúcstechnológiáját alkalmazzák, a RenovaLase™ lézerterápiás, hormonmentes eljárást, amit a hüvelyszárazság kezelésére fejlesztettek ki. A kezelés után a hüvelyfal visszanyeri vastagságát, akár az eredeti állapotára is. A tanulmányok és a tapasztalatok szerint a hüvely szárazsága csaknem teljes mértékben megszűnik, újra nedves és rugalmas lesz. Így elkerülhetőek a visszatérő fertőzések és elmúlik az égő, viszkető érzés, valamint újra élvezhetőek lesznek az együttlétek is.

Az eljárás mindössze 15-20 percet vesz igénybe, és már három alkalom elegendő az eredményhez. A páciensek azonnal visszatérhetnek a munkába, 1-2 nap elteltével pedig teljes életet élhetnek.

A hüvelyszárazság ne legyen tabu! Testünk természetes velejárója, hogy idővel a hüvelyhám is veszít vastagságából és nedvességéből. Segítsük egymást azzal, hogy beszélünk a megoldásról!

A részletekért kattintsatok a FEMMED Intézet honlapjára:

www.femmed.hu vagy a Facebook oldalra

Bejelentkezés: info@femmed.hu vagy 06 20 360 7285 (Akár kattintható verzióban is OK!)

Címük: 1016 Budapest, Bérc utca 23.

A témában olvassátok még:

Lehetsz újra fiatal – odalent is!

Neked is vizelettartási gondjaid vannak?

Kommentek