Új párkapcsolat, új kérdések

Van, aki könnyebben beszél intim témákról, s van, aki nehezebben nyílik meg. Utóbbi különösen igaz a férfiakra, ők hajlamosabbak magukba zárkózni ilyen esetekben. Egy friss párkapcsolatnál viszont különösen fontos, hogy a felek átbeszéljék az olyan sarkalatos témákat, mint amilyen a védekezés. Segítsünk kedvesünknek, hogy őszintén merje megosztani velünk gondolatait!

Eldöntöttétek, hogy a randizgatások után belevágtok a párkapcsolatba, így a kettőtök közti kapocs egyre szorosabbra fűződik. Hosszasan beszélgettek, programokra jártok, jól érzitek magatokat együtt, csak idő kérdése, mikor kerül képbe a szexualitás.
 
Ilyenkor egyfajta természetes feszengés lesz úrrá rajtunk, amely kissé beárnyékolhatja a vibráló és izgalmas időszakot: „Hogyan hozhatnám szóba a védekezést…?” Ez nem véletlen, hiszen a férfiak többsége nehezen nyílik meg a kényes témákban. Azonban, ha látja rajtad, hogy te könnyedén beszélsz még akár erről is, nem kerülgeted a forró kását, megtörhet a jég. Fontos, hogy add tudtára, korábbi kapcsolataitokból mindketten hozhattok kellemes vagy éppen kellemetlen emlékeket, de itt most csak ti ketten vagytok, kizárólag rajtatok múlik, hogy a lehető legjobb módszert válasszátok ki közösen.
 
Az alábbiakban összeszedtük, mi mindennel támogathatod kedvesedet, hogy nyíltan merjen beszélni a védekezéssel kapcsolatos véleményéről, érzéseiről.
 
Ragaszkodj hozzá! tippek[1],[2]:
 
- A legfontosabb, hogy párod érezze, elfogadó közegben van, megbízhat benned. Vannak, akiknek több időre van szükségük ahhoz, hogy megnyíljanak. Légy türelmes és te magad is maradj nyílt kedvesed felé!
 
- Hangsúlyozd, hogy szerinted a tudatosságra való törekvés a szexualitásban is fontos szerepet játszik.
 
- Emellett azt is kiemelheted, hogy azért is fontos tisztázni a védekezés kérdését, mert, ha a mindkettőtök számára megfelelő fogamzásgátló módszer mellett döntötök, akkor tudjátok biztonságban és felszabadultan, aggodalmak nélkül élvezni az együttléteket.
 
[1] https://www.telegraph.co.uk/women/sex/couples-should-talk-contraception-55-years-pill-became-available/
[2] https://www.eharmony.co.uk/dating-advice/relationships/how-to-get-your-partner-to-open-up#.XFlsLFxKiUl

Kommentek