Szex terhesség alatt – férfi szemmel

Már-már tabunak számít, mégis jó, ha őszintén tudnak beszélgetni róla a párok. Ez a várandósság alatti szex kényes kérdése. Kétrészes cikksorozatunkban női és férfi oldalról is felsorakoztatjuk az aggályokat és eloszlatjuk a témában leggyakrabban felmerülő tévhiteket.

Szex várandós kedveseddel? Amilyen kellemetlen lehet ez a téma, legalább olyan fontos is, hiszen a szexualitás akkor is lényeges pontja párkapcsolatotoknak, ha párod éppen gyermeketeket hordja a szíve alatt.
 
Férfiként bizonyára kényes lehet számodra a terhesség alatti szexről beszélgetni kedveseddel. Lehet-e, szabad-e? Hogyan kezeld a helyzetet férfiként: merj kezdeményezni? Milyen érzés az várandós párod számára? Lehet, hogy mérges lesz, és nem érti, miért erőlteted a dolgot, mikor ő nem kívánja a szexet? De mi van akkor, ha te nem vágysz rá? Egyáltalán, nem bánthatjátok-e, sérthetitek-e meg a magzatot?
 
Amit tudnod érdemes a várandósság alatti szexről:
-Kedvesed libidója hónapról hónapra változhat, amire a hormonoktól kezdve a súlygyarapodáson át, a hangulatingadozás is hatással lehet. Készülj fel mindenre! Próbálj meg nyugodt maradni, ha dacoskodsz, azzal nem oldasz meg semmit.
-A terhesség alatti szex… Más. Számíts rá, hogy kedvesed teste sokkal érzékenyebb lehet, előfordulhat, hogy finomabban kell megérintened, mint máskor. Megeshet, hogy bizonyos pózok, amiket korábban szerettetek, most nem fognak jól esni neki vagy másra vágyik.[1]
-Nem, tényleg, biztos, hogy nem: száz százalék, hogy a szex során nem tudod sehogyan sem bántani vagy megsérteni kedvesed hasában növekvő kisbabátokat. Emiatt egyáltalán nem is érdemes aggódnod![2]
 
Mire számíts a kilenc hónap során?[3]
-1–2. hónap: ebben az időszakban még a túláradó boldogság, majd pedig a reggeli rosszullét a jellemző, mintsem a szenvedélyes lepedőakrobatika.
-3–4. hónap: készülj fel a rohamos libidónövekedésre! Ebben az időszakban jó néhány remek szexuális élményt szerezhettek.
-5–6. hónap: a hirtelen ismét berobbanó hormonok visszavethetik a lelkesedést; emellett az egyre növekvő pocak is nehézségeket okozhat.
-7–8. hónap: kedvesed érzékenysége extrém szinteket érhet el. A szüléshez közeledve egyre fontosabb az óvatosság és a finom érintés az intim együttlét során. Szükség lehet merőben új, megvalósítható pózokat felfedezni.
-9. hónap: egyre nehezebbé válik a szex megoldása, sőt, a kedvetek is egyre kevesebb lehet. Lélekben ekkor inkább már babátok születésére készültök.
 
Ragaszkodj hozzá! tippek:[4]
-Mint az élet minden más területén, itt is fontos, hogy nyíltan és őszintén beszélgess kedveseddel a várandósság alatti szexszel kapcsolatos félelmeidről, vágyaidról, kételyeidről. Ha nem tisztázzátok igényeiteket, mindketten csak frusztráltak lesztek – amit egyikőtök sem szeretne, nem igaz?
-Amennyiben kedvesed éppen nem vágyik huncut összebújásra, keress más intimitási formákat! Szeretgesd, ölelgesd, simogasd vagy masszírozd párodat! És hidd el: a szexmentesség nem tart örökké!
-Légy különösen megértő pároddal! Éppen egy csodálatos, de igen nehéz időszakon megy keresztül. Türelemmel, odaadással és segítséggel azonban megkönnyítheted a várandósságát – sőt, talán még egy kis összebújásra is meghozhatod kedvesed kedvét!
 
Érdekel az is, mi játszódhat le várandós kedvesedben a terhesség alatti szexszel kapcsolatban? Olvasd el a női oldalról szóló írásunkat is!
 


[1] https://www.fatherly.com/love-money/sex/facts-third-trimester-sex/
[2] https://www.parents.com/pregnancy/my-life/sex-relationship/pregnancy-sex-man-timeline/
[3] https://www.parents.com/pregnancy/my-life/sex-relationship/pregnancy-sex-man-timeline/
[4] https://raisingchildren.net.au/pregnancy/dads-guide-to-pregnancy/early-pregnancy/sex-in-early-pregnancy

Kommentek