Minden nő számít! – Pink Október

A mellrák évente több ezer nőt érintő betegség. A mellrák ezért évente több tízezer családot érintő betegség. A mellrák, ha időben észleljük és megfelelően kezeljük, legyőzhető betegség.

A kulcs a legegyszerűbb és talán épp emiatt a legkevésbé alkalmazott megoldás: a rendszeres és alapos szűrővizsgálat. Erre igyekszik rámutatni a Pink Október keretén belül a Volvo Galéria Budapest rendezvénye, amely egy átfogó tematikával megrendezett egészségnapon az emlőrák megelőzése mellett más szempontokból is felhívta a figyelmet a nők kiemelt szerepére és biztonságára. 
 
A rendezvény háziasszonya, Jakupcsek Gabriella elsőként Dankovics Beátával beszélgetett, aki a Volvo Galéria Budapest képviseletében megosztotta a hallgatókkal a Volvo rövid- és hosszabbtávú céljait. A Volvo által gyűjtött adatok alapján elmondható, hogy a nők 71%-kal nagyobb valószínűséggel sérülnek meg és 17%-kal nagyobb valószínűséggel halnak meg autóbalesetben. Ennek az egyik legfontosabb oka, hogy a legtöbb autót az ütközéspróbák során férfi próbabábukon tesztelik.  A Volvo 2019-ben bevezeti az E.V.A. projektet, vagyis az Egyenlően Védelmező Autók (Equal Vehicles for All) innovációját, amelynek középpontjában a nők állnak, a nők védelme és biztonsága. 
 
A Pink Október kampány ennek a projektnek kiegészítéseként célzottan a mellrák szűrés kapcsán harcol a nők egészségéért és az Egészség Hídja Összefogás Egyesülettel szó szerint együtt halad az úton, hiszen szeptember 29-én közös sétát tartottak a rózsaszínbe borult Lánchídon. Az egyesületet Báródi Edit képviselte a Volvo Galéria Budapest egészségnapján. Edit számos adat mellett legfontosabb üzenetként a nyitottságot és a betegségről való kommunikációt emelte ki, valamint a szűrővizsgálatok fontosságát. 
 


Ki tudhatna erről többet, mint Szűcs Adriána, aki megosztotta történetét a rendezvény résztvevőivel. Adriána mindössze 26 éves volt, csodaszép és energikus modell, amikor szembesülnie kellett a diagnózissal. Ám bátran kiállt önmagáért és felvette a harcot a rákkal, s rövid időn belül fel is gyógyult, bizonyítva ezzel az önvizsgálat, a korai diagnózis és a megfelelő kezelés jelentőségét. Emellett a tényt: a rák nem életkor vagy éppen életmód kérdése. A gyógyulás azonban mindenkinél egyformán tökéletes lehet, ha időben lépünk.
 
A Volvo Galéria Budapest kampányát és a galéria egész miliőjét valódi férfi-női egyensúlyra való törekvés hatja át. Nemcsak abban, hogy a női kollégák mellett a férfi munkatársak is szolidaritást vállalnak a kezdeményezés során, hanem olyan finom részletekben is megmutatkozott ez, hogy ezt a valóban férfias (még emblémájában is a nemzetközileg ismert férfi szimbólumot hordozó) autót és szalont egy ízig-vérig nőies tematikát bemutató fotókiállítás képei, Rácz Edit fényképei díszítették éppen.
 
A rendezvényt Ferencz Judit stíluskommunikátor könnyed, jó hangulatú előadása és tanácsadása zárta, amely során nemcsak az önként jelentkező modellek, de a hallgatóság tagjai is könnyedén útmutatást kaphattak saját stílusukat illetően.
 


A Pink Október rózsaszín XC40-es Volvója a következő hetekben számos helyen feltűnik majd, hogy mind a biztonságos vezetésre, mind a mellrák megelőzésére, időben történő felismerésére és kezelésére felhívja a figyelmet. Mégpedig arra az üzenetre, amelyet Szűcs Adriána fogalmazott meg: 
 
„Fontosnak tartom, hogy elmondjam: nem szabad félni a vizsgálattól. Sok nő esetén hallom, hogy fél elmenni a szűrésre, mert fél hallani a diagnózist. Mi lesz, ha kezelésre kell járnia? Mi lesz, ha kihullik a haja…? Ez természetes, hogy megijed az ember. De bátornak kell lenni, és megtenni a szükséges lépést. Nem fájt a kezelés, mert most itt lehetek. Nem fáj, hogy kihullott a hajam, mert meggyógyultam, és a hajam újra kinőtt. Menj el a szűrésre időben és te is meg fogsz gyógyulni!” 
 
Lányok, hölgyek: vegyünk, vegyenek részt a szűrésen minden évben. Urak: kérem, álljanak párjuk, lányuk, édesanyjuk mellett. Bízunk benne, hogy a Volvo Galéria Budapest és az Egészség Hídja közös kezdeményezésének köszönhetően minél többen kapnak időben segítséget, hiszen „Minden nő számít!”

Kommentek