Méregtelenítés okosan! – avagy milyen hibákat ne kövess el

Ha itt a tavasz, akkor mindenki azonnal tisztító kúrát rendel magának, vagy legalábbis megveszi az első detox teát a helyi drogériában. No de kérem, a test megtisztítása nem erről szól! Ahhoz a lélek is kell, hogy az időről és a helyes sorrendről ne is beszéljünk…

Trendi a tisztító kúra
 
Az edzőteremben is arról pusmognak a hölgyek, hogy milyen méregdrága méregtelenítő programon vesznek éppen részt, isszák a teát, bekapkodják a napi három kapszulát, sőt még a beöntésre is hajlandóak, és persze alig esznek, legalábbis csokoládét semmiképpen sem. Megértem őket, hiszen volt idő, amikor én is „magamnak estem”. Ha tavasz, akkor tisztítani kell, nagytakarítani kell, böjtölni kell. Ha jól emlékszem egészen pontosan két napot szántam a „bemelegítésre” a nagy kúrához. A felkészítés tehát abban merült ki, hogy két napon át nem ettem húst, és több vizet ittam. Slussz passz. Aztán tíz napon keresztül koplaltam, és csak különböző zöldség- és gyümölcsleveket ittam. Sokkoltam magam. De meg kellett csinálnom, hogy elmondhassam magamról, én kérem kitakarítottam.
 
Kellene hozzá az idő
 
A testnek jót tesz a böjt, és a méregtelenítés nagyon is egészséges, ha hagyunk rá elég időt, és nem egy hét alatt akarjuk lezavarni az egészet. Az is tisztázandó dolog, hogy a méregtelenítés nem egyenlő a fogyókúrával! Rengeteg információ kering a világhálón, és okosabbnál okosabbak mondják meg a tutit. Én inkább arra biztatom a kedves olvasót, hogy gondolkozzon és mérlegeljen, mielőtt belevágna egy ereszd el a hajam kúrába. Ha már méregteleníteni szeretne, akkor szentelje oda azt az időt, ami ehhez szükséges, és haladjon normál tempóban. Jah, és még egy, nem érdemes kihagyni a dologból a lelket, és a szellemet. Tehát ne csak a testünk szintjén rakjunk rendet, hanem érzelmeinkben is, lezáratlan ügyeinkben, és gondolataink között egyaránt. Igen, ez nehéz, de mi értelme felmosni, ha nem porszívóztunk és portalanítottunk előtte?
 
Vese-bél-máj
 
Szóval, a legtöbb tisztító tea, és kúra rögtön a máj, mint fő méregtelenítő szervünk kipucolását célozza. Ám fontos tudnunk, hogy ha testünkből kivezető főbb útvonalak nem tiszták, akkor a mérgek nem tudnak kijutni a szervezetből, és csak még nagyobb galibát okoznak. A régiek tudták még, hogy februárban például a vesék tisztításával felkészülünk a böjti időszakra. A február nem mellesleg latinul azt jelenti, hogy megtisztulás. Ilyenkor tehát egy hónapon keresztül érdemes legalább két-három liter folyadékot inni, mellőzni az alkoholt, és egyéb drogokat, és előnyben részesíteni a húgyutakat, veséket segítő gyógynövények teáiból (aranyvessző, csalán, zsurló stb.) készült forrázatok fogyasztását. Márciusban-áprilisban ezek után kezdődhet a belek kitakarítása, ekkor kezdődik a böjti szezon is, amikor nem esznek húst általában az emberek vallási okokból. Ám mindez elősegíti a belek kitisztítását, tehermentesítését, melyet még inkább megsegíthetünk, ha lenmagot, útifűmaghéjat is fogyasztunk rendszeresen reggelente, melyek egyfajta kefeként magukkal ragadják a lerakodott salakanyagot. Végül csak ezek után kezdhetjük meg a máj méregtelenítését, melynek legjobb időszaka április végére tehető, amikor az új energiák elég erőt biztosítanak a testnek, hogy kivezesse, elengedje a régi sérelmeket, mérgeket, toxinokat, élősködőket a szervezetből. Ehhez a legjobb társ a máriamagtövis gyógynövényünk, melyet számtalan formában alkalmazhatunk.
Summa summárum, egy tisztességes tisztító kúra bruttó három hónapig tart, amikor is nem csak a testünkre, de lelkünkre is figyelünk, gondolatainkra is ügyelünk, és megengedjük magunknak ezt az időt.

Kommentek