Maszkot a Frontra! – Közösségi összefogással a frontvonalban dolgozókért

A koronavírus miatt kialakult válsághelyzet kezelésében az Adománytaxi Alapítvány is szeretné kivenni a részét, így a Hannabi Studióval - a projekt ötletgazdájával és egyik koordinátorával - összefogva most az a célunk, hogy minőségi védőmaszkokkal lássuk el azokat az egészségügyi- és szociális ellátásban, szolgáltatóiparban dolgozó embereket, akik a járvány ideje alatt fokozottan veszélyeztetettek. A maszkok finanszírozásához pénzadományokat, elkészítésükhöz szabad kapacitású varrodákat, kiszállításukhoz pedig önkéntes sofőröket keresünk.

Kevesebb, mint egy hét alatt már majdnem elértük az 1 millió Ft adományt és folyamatosan szállítjuk az elkészült maszkokat. Akik már védve vannak az általunk elkészült maszkoktól: Food Not Bombs, Menhely Alapítvány, Rókus Kórház, BMSZKI, Táblás utcai hajléktalanszálló és több kórházi osztály.
 
Az Adománytaxi Alapítvány már több nagy kampányba vágta a fejszéjét, tavaly például 162 kiságyat gyűjtött össze az Á-Lom kampánya során, idén pedig a Maszkot a Frontra! krízis szülte kampány mellett, először jogosult adó 1% felajánlásra (Adószám: 18909447-1-41).
 

A maszk 2 rétegű textil, amelynek rétegei közé 4 réteg papírt, zsebkendőt vagy kéztörlőt kell helyezni. A teljes maszkot 4 óránként cserélni kell.


 


A módszer tudományosan megalapozott, a hongkongi-shenzeni egyetemi kórház javaslata. A maszk az eddigi tapasztalatok szerint majdnem olyan hatásfokkal szűri a vírust, mint a sebészeti maszkok, de fontos kiemelni, hogy használata nem helyettesíti az alapvető járványügyi higiéniai követelményeket, csak lassíthatja a vírus terjedését. A készítéséhez leírás készül, fotókkal és méretekkel, amelyet az eseményben közzétesszük.
 

1 maszk összköltsége kb 200 Ft-ra tehető, ebben az anyagtól, a munkaköltségeken át a szállításig minden benne van. Az ország felvevő igénye majdnem korlátlan.


 


MILYEN FELAJÁNLÁSOKRA VAN SZÜKSÉGÜNK?
 
Szerencsére nagyon sok önkéntes csatlakozott hozzánk, akik segítenek a logisztikában, a szállításban és a varrásban is. Ami a legnagyobb gondot okozza az, az, hogy sajnos a profitéhes vállalkozások üzletet látnak a maszk gyártásban és felvásárolják előlünk a maszkokhoz szükséges anyagokat. Jelenleg ezzel a problémával küzdünk leginkább.
 
Ha támogatnád a Maszkot a Frontra! Kezdeményezést, akkor pénz adományt és nagyobb mennyiségű anyagfelajánlást várunk.
 

Adománytaxi Alapítvány - 16200106-11607326 (Magnet Bank)


A közlemény: MASZK


 
A maszk a vírus kijutását akadályozza meg, de mivel nem lehet tudni ki fertőzött, egymástól védi a frontvonalban lévők egészséget.
 
Amennyiben bármilyen felajánlással élnél, KÉRJÜK ÍRJ E-MAILT az alábbi címre: maszkotafrontra@gmail.com-ra!
 
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/493190904894403/
Cselekedjünk együtt, segítsük közösen az ellátórendszer hőseit!

Kommentek