Libidó? Turbózd fel a kapcsolatotokat szelíden

Számos növényt használhatunk afrodiziákumként, hogy lobogva tartsuk azokat a lángokat. A ginzeng, a gyömbér, a gránátalma varázslatos hatását sokan ismerik. Azonban azt kevesen tudják, hogy a rozmaring, vagy éppen a virágok virága is a segítségünkre lehet, ha a szerelemről van szó.

A stressz is okozhatja
A vágy hiánya, a frigiditás, az alacsony libidó gyakran csak tünet, és egy mélyebb problémára utal. A gyakori és nagymértékű stressz, a szorongás, a fáradtság is okozhat szexuális zavarokat, rohanó világunkban ezen nem kell meglepődni. Amennyiben tehát a libidónkat szeretnénk felébreszteni, az akár egyet is jelenthet a szervezet megerősítésével, vitalitásának növelésével, melyet mellékhatások nélkül a gyógynövények erejével érhetünk el.
 
 
Gyömbér és ginzeng
A gyömbér, a ginzeng tökéletes stimulálószer, így a libidóra is hatással van. Édesen bódító, ugyanakkor friss illatával, forróságot keltő aromájával igen erőteljes hatást válthat ki. Keverjünk össze egyenlő arányban porrá őrölt szárított rozmaringot, borsmentát, gyömbért, ginzenget, fahéjat, majd fogyasszunk a keverékből reggelente joghurtba, mézbe keverve egy kiskanálnyit két héten keresztül, és a hatás nem marad el.
 
 
Sáfrány, az ókori csoda
Már az ókori görögök is ismerték a sáfrány vágyfokozó tulajdonságait, melyet a tudomány később igazolt is. Először patkányokon tesztelték, de az embereknél is bebizonyosodott, hogy a merevedési problémákkal küzdő férfiak számára hathatós segítséget jelent. A legideálisabb teában forrázatként fogyasztva. Tegyünk 14g sáfrányport negyed órára egy liter, forrásban lévő vízbe, majd fogyasszunk belőle két héten keresztül egy csészével naponta.
 


 
Érzéki masszázs az illóolajok erejével
Az érintés az egyik legősibb nyelv, amit mindenki megért. A simogatásokkal, cirógatásokkal elmondott gondolatok, többet üzennek, mint a szavak. A tiszta forrásból származó minőségi, terápiás hatású illóolajok között pedig mindenki megtalálhatja a maga számára azt, mely az adott vérmérséklethez, vagy egyszerűen az este hangulatához a legjobban illik. Oldjunk fel 50ml hidegen sajtolt növényi olajban – a legkitűnőbb választás az édesmandula, a sárgabarack, vagy a jojoba olaj – 10-15 csepp illóolajat. A széles levelű levendula (Lavandula latifolia), - ellentétben a keskenylevelű levendulával, mely nyugtató, relaxáló hatásáról ismeretes -, például vérkeringést fokozó, stimuláló hatású. Az Ylang-ylang (Cananga odorata), vagy pedig a damaszkuszi rózsa (Rosa damascena) is tökéletes választás, ősidőktől kezdve a szerelmesek illóolaja, mely a szenvedély birodalmába vezet, és ébren tartja a vágyat. A masszázsolajjal az egész testet bekenhetjük, ne hagyjuk ki a domborulatokat, a vállakat, de a lábat, lábfejet sem. Kényeztessük párunkat, hiszen az ő öröme, a mi vágyunk gyújtósa.
 
 
Rozmaringos fürdő
A szerelmes este akár egy finom fürdővel is kezdődhet, melyhez a hozzávalókat bárki megtalálhatja akár a saját konyhájában is. Hiszen a rozmaring, a mediterrán fűszerek királynője mindenki számára elérhető. Frissítő hatású gyógynövény, mely beindítja az energiákat, az pedig már csak rajtunk múlik, mire is használjuk azt fel. Forrázunk le előzetesen két maroknyi virágos hajtású rozmaringot, ha pedig csak szárított változata elérhető a számunkra, akkor éppen a felét, fél liter forrásban lévő vízzel. Amint kihűlt adjuk a kád vizéhez, és élvezzük a fürdőt.
 
 
Mennél elvakultabb (...) a szenvedély, annál időtállóbb. És akkor a legszívósabb, amikor a legkevesebb benne az értelem.” (Victor Hugo)

Kommentek