InfraTrainer férfi szemmel

Kíváncsiak voltunk, mi a férfiak véleménye erről a magyar találmányról, és hogy megy nekik az InfraTrainer wellness gépen való tekerés. Kiss Gergely, személyi edző bevállalta a kísérletet. Az I. kerületben található Flex Gym-ben próbálta ki ezt a kardio edzést.

 

Az InfraTrainert, valamint a nyirok- és vérkeringést fokozó hullámmasszázst előző írásainkban bemutattuk nektek (lásd alul a kapcsolódó cikkeket). Mi magunk is teszteltük őket. Be kell vallani, nem olyan könnyű ez az ötven perc tekerés, mint amilyennek első látásra tűnhet, de az eredményért megéri a befektetett munkát.

Legtöbbször hölgy vendégekkel futottunk össze az Infra Flex Trainer nevű helyen. Kíváncsiak voltunk, mit szólnak ehhez a kardio edzéshez a férfiak. Kiss Gergely, személyi edző tesztelte ezt a hatásos wellness gépet.

Hogy ment az edzés?

Elsőre azt gondoltam, ez könnyű lesz, de bebizonyosodott, hogy mégsem az. Nagyjából 15-20 percig bírtam a tekerést és izzadást.

A képeken látható, hogy súlyzóval tekertél. Egész idő alatt használtad őket, vagy csak a fotó erejéig?

Nem voltak nálam végig. Az elején nagyon lelkes voltam. Gondoltam, megmutatom, ez nekem így is megy. Később „visszavettem az arcomból”, mert az első öt perc után már azt éreztem, hogy nagyon melegem van és a nadrág is majdnem rám gyullad. Azért mentségként megjegyezném, hogy a legmagasabb fokra állították be nekem a gépet, hogy jól megizzadjak.

Sok férfival találkozol, és beszélgetsz a sportról a munkádból kifolyólag. Tartanak ettől az edzésformától a pasik; ha igen, miért?

Igen, tartanak tőle. Úgy gondolják, hogy ez nem elég pasis, inkább kimennek a szabadba futni és tekerni, vagy a „legmacsósabb” edzésformát választják: elmennek a konditerembe súlyzózni. Az a véleményem, hogy érdemes ezt újragondolni, hisz ez a gép egy tudományos fejlesztés eredménye.

Ahogy az orvostudomány újításaival is érdemes élni, ennek a gépnek is esélyt kell adni. Én is kipróbáltam, és most már tudom, hogy igenis egy kemény edzés, van értelme és hatásos. Különösen, ha még be is fóliáznak. Nekem ez most kimaradt, de biztosan kiizzadtam volna két litert magamból. Túlsúlyos férfiaknak kifejezetten ajánlom ezt a mozgásformát.

Milyen ételt, italt javasolsz az edzés után?

Az emberek többsége azért választja ezt a mozgásformát, mert fogyni szeretne. Éppen ezért javasolnám a zsírégető kapszulák fogyasztását edzés előtt. Ezzel is hatásosabbá tehetik a tekerést. Az ötven perces intenzív, kardio mozgás után mindenképpen regenerálódni kell, ezért fontos a fél óra, negyven perc pihenés. Megjegyzem, a hullámmasszázs a szomszédos szobában van, és levezetésre kiválóan alkalmas. Ezt követően el lehet fogyasztani egy fehérje italt, hogy az izmokat tápláljuk és védjük őket a leépüléstől. Edzés után egy órával pedig ehetünk. A fogyáshoz fontos, hogy az emberek a diétás étkezést kövessék. Hosszú távon erre oda kell figyelni, mert ez a gép sem „csodaszer”. Rendkívül hatásos, ez tény, de emellett oda kell figyelni a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Azt mondanám, hogy 70%-ban az étkezés a meghatározó a végcél elérésében. A kalóriaszegény és szénhidrát-csökkentett étrendet be kell tartani, csak ezáltal sikerülhet a kitűzött célt elérni.

Szakemberként kinek és miért ajánlanád az InfraTrainert?

Felnőtt férfiaknak és nőknek egyaránt ajánlom az Infratrainert, mert felgyorsítja a vérkeringést és az anyagcserét. Ötven perc alatt 600-800 kalóriát éget el, ami különösen effektívnek számít. Az infrapanelek segítenek még hatékonyabbá tenni a tekerést. Közben a testet is méregtelenítik. Emellett az állóképességet is növelheti, különösen fontos ez versenyzők számára. Idősebbek is bátran használhatják. A gerinc- vagy porckorongsérv sem jelent akadályt. Azt tudni kell, hogy ezzel nem építünk izmot, tehát ez egy kiváló kiegészítő edzés lehet a súlyzós gyakorlatok mellett.

Az InfraTrainer az egyik leghatékonyabb kardio mozgásforma, hisz egyesíti a kerékpározás és az infraszauna jótékony hatásait.

Bejelentkezhettek az alábbi telefonszámon:

06-30-574-2070

INFRA FLEX TRAINER

Flex Gym1012 Budapest, Márvány u. 17., 2. emelet

E-mail: infraflextrainer@gmail.com

www.facebook.com/infraflextrainer

www.infraflextrainer.hu

A témában olvassátok még:

Válts méretet könnyedén!

Hozd magad formába a nyárra!

Kardio edzés kényelmesen

Kommentek