Hangulatfokozás a hálóban

Előfordulhat, hogy a fogantatás sikertelensége az intimitásra is rányomja a bélyegét. Nem szabad azonban hagyni, hogy a hálószobai időtöltés monotonitássá vagy akár újabb stresszforrássá váljon. Néhány aprósággal megőrizhető a vágy!

Akár néhány hónapja próbálkoztok sikertelenül a fogantatással, akár már meddőségi kezelés alatt álltok, az ebből fakadó rossz érzések mindennapi hangulatotok mellet az intimitásra is hatással lehetnek. Ha azonban az együttlétek kényszeres cselekedetekké vagy egyszerűen kötelező feladattá válnak, az további stresszforrást okozhat.
 
Azon kapod magad, hogy legtöbbször gondosan, előre megtervezett időpontokban bújtok össze? Ha a válasz igen, akkor különösen fontos az odafigyelés! A spontaneitás elvesztése ugyanis tovább erősítheti az érzést, hogy az együttlét célja csupán egy „feladat elvégzése”[1]. Érdemes tehát tudatosan figyelmet fordítani arra, hogy megőrizzétek a vágyat, a valódi intimitást. Ne feledjétek, a szexualitás elsősorban a kölcsönös örömszerzést szolgálja, hogy ily módon is kifejezzétek az egymás iránti szeretetet és figyelmet.
 
De mit lehet tenni a vágyfokozásért? Nem kell nagy dolgokra gondolni – szerencsére apróságokkal, odafigyeléssel, nyitottsággal már sokat érhetünk el. Ötleteinkkel segítünk, mit érdemes bevetni.
 
Ragaszkodj hozzá! tippek[2],[3]:

  • Szervezzetek randikat! Mozduljatok ki otthonról, szervezzetek magatoknak mozizást vagy egy kiadós sétát este a városban! Persze az sem gond, ha inkább otthon maradnátok – romantikus gyertyafényes vacsorát a konyhátokba is tudtok varázsolni. A lényeg, hogy kettesben legyetek és csak egymással foglalkozzatok. Az pedig, hogy az este hogyan végződik, csak rajtatok múlik.

  • Legyetek nyitottak! Úgy érzitek, megrekedtetek a szokásos rutinotokban? Próbáljatok ki valami mást, valami újat! Legyetek bátrak és fűszerezzétek meg a szexuális életeteket – természetesen úgy, hogy mindketten komfortosan érezzétek magatokat az újdonságban is.

  • Ki a hálóból! Előfordulhat, hogy a sikertelenség érzése magához a hálószobához kötődik. Érdemes lehet megpróbálni kiszabadulni a szobából. Kalandozzatok a lakásotokban, vagy akár töltsetek el egy éjszakát egy hotelszobában!

  • Bújjatok össze! Természetes, ha előfordul, hogy a pár egyik tagja nem kívánja éppen a szexuális együttlétet. Ennek ellenére a fizikai közelség és intimitás ugyanolyan fontos! Ölelkezzetek, bújjatok össze a takaró alatt, vagy masszírozzátok meg egymást! Ha pontosan tudjátok, hogy a fizikai érintkezésnek nem kötelező szexben végződnie, akkor el tudjátok engedni a nyomást és képesek lesztek pusztán egymás közelségét élvezni.


Még több hasonló téma:
http://ragaszkodjhozza.hu
 
[1] https://www.goodtherapy.org/blog/psychology-romance-fertility-treatment/
[2] https://www.babymed.com/mens-health/4-tips-keeping-intimacy-alive-during-infertility-treatment
[3] https://www.goodtherapy.org/blog/psychology-romance-fertility-treatment/

Kommentek