Egy egyedülálló Édesanya vállalkozása az egyedülálló édesanyákért

Az Anyák az Anyákért Alapítvány és a babamamatudakozo.hu közös Adománygyűjtése az újszülött gyermekkel magára hagyott Édesanyákért! Céljuk, hogy a lehető legtöbb olyan egyedülálló Édesanyának nyújtsanak azonnali segítséget, akiket szülés után kisbabájukkal otthon nem vár Apuka.

Magyarországon jelenleg az éves születési szám több mint 10%-át, közel 10 ezer újszülöttet és Anyukáját érinti ez a nehézség. A beérkező adományokból BABAMAMA CSOMAG-okat fognak eljuttatni részükre, mely egy olyan kelengyecsomag, ami nagyon sok hasznos terméket tartalmaz a születés utáni első időszakban.
 
Minden szülőnek joga van ahhoz, hogy gondoskodhasson csecsemőjéről, és minden újszülött gyermek megérdemli az élet biztonságos és támogatott kezdetét. A babamamatudakozo.hu ennek szellemében 2019-ben indította el hazánkban egyedülálló családbarát kezdeményezését, melynek keretein belül önkormányzatokon keresztül juttatnak el egy jelenleg 22 terméket tartalmazó kelengyecsomagot a családokhoz. 
 


Elsőként a világon 85 évvel ezelőtt a finn kismamák kartondobozt kaptak ajándékba az államtól. Ez a doboz, egyfajta kezdőcsomag volt, mely a baba ellátásához szükséges dolgokat tartalmazott. Volt egy különleges funkciója is: kiságyként használhatták, hiszen a benne elhelyezett matraccal bölcsőként funkcionált! Mostanra az anyává válás jelképe lett Finnországban! Mindezeken felül a doboz ma már szimbólum is: az emberek közötti egyenlőség és a gyerekek fontosságának jelképe, anyagi és társadalmi helyzettől függetlenül minden szülő Nő megkapja! A babamamatudakozo.hu ugyanebben a formában és üzenettel szeretne ennek hagyományt teremteni Magyarországon!
 
Mert minden gyermek egyenlő!
 
A finn minta szerint a doboz később emlékdobozzá is avanzsálhat. Az északi országban a szülők 18-20 évig ebben gyűjtik a rajzokat, fotókat, első hajtincseket.
 
A BABAMAMA CSOMAG egyedülálló módon a Település címerével is el van látva. Amikor a gyermek kirepül, mindig szem előtt lesz, honnan indult az élete!
 


„Ugyan a koronavírus-járvány miatt az önkormányzatok idén meglehetősen nehéz helyzetbe kerültek, sorra jelzik szándékukat a jövőbeni csatlakozásra. A családbarát BABAMAMA CSOMAG nem csak egy hatalmas segítség az újszülöttnek, hanem jelentős eszmei értéke is van, és erősíti az önkormányzat társadalmi felelősségvállalását - magyarázta Huber Katalin, a 14 éve országosan működő, több mint 200 ezer családi tagot számláló egyik legnagyobb családi közösség, a babamamatudakozo.hu tulajdonosa. A babamamatudakozo.hu weboldalára havonta több mint 4.000 új várandós regisztrál. Ezért egyedülálló, 3 gyermekes Édesanyaként „felelősnek érzi magát kiállni az elhagyott újszülöttekért!”
 
Tájékoztást adott arról is, hogy többek között a legutóbb csatlakozott Tab, Sülysáp, Csomád, Cserkeszőlő és Szabadegyháza települések önkormányzataival mostanáig több száz újszülöttnek sikerült eljuttatni a BABAMAMA CSOMAG-okat. 
 
Huber Katalin elmondta, a csomag jelenleg 22 termékből áll és folyamatosan bővül. A teljesség igénye nélkül van benne matrac, takaró, cumisüveg, body, rugdalózó, pelenka, popsitörlő, testápoló, fürdető, szoptatós tea, D-vitamin, cumi és nyálkendő is.
 


Huber Katalin megemlíti kezdeményezésük célja, hogy mihamarabb eljusson az összes újszülötthöz Magyarországon a BABAMAMA CSOMAG. Várják azon Önkormányzatok jelentkezését, akik szeretnék Településük újszülötteit megajándékozni és magukénak érzik a babamamatudakozo.hu küldetését:
 
Minden gyermek egyenlő!

Kommentek