Budapest Drops, az első nemzetközi aromaterápiás konferencia

Interjú Hollódi Gergellyel, az AME elnökével az első magyarországi Budapest Drops rendezvényről.

Idén ősszel, szeptember 30-án és október 1-én kerül megrendezésre az Aromaterapeuták Magyarországi Egyesületének (AME) szervezésében a Budapest Drops, az első nemzetközi aromaterápiás konferencia, workshop, kiállítás és vásár. Miért van szükség az illóolajokat bemutató exkluzív konferenciára? Mire számítson az, aki ellátogat az izgalmas két napos rendezvényre? Mindenre fény derül!
 
Hogyan született meg a konferencia ötlete?
Már régóta dédelgetem ezt az ötletet magamban. Mindig is szerettem volna, ha Magyarországon is elérhető lenne egy olyan rendezvény, melynek középpontjában az illóolajok, tágabb értelemben az illatok állnak. Amerikában ott van például a legrégebbi amerikai szervezet a NAHA Beyond Aromatics, Angliában pedig a neves szakértő Rhiannon Harris által szervezett Botanica, de szerettem volna, ha a közép-Európai régióban is elérhető lenne egy olyan fórum, ahol összegyűlik a szakma krémje, és a lelkes érdeklődők, és együtt dicsérhetjük a minőségi illóolajok ajándékait. Az AME egy dinamikusan fejlődő egyesület, amely két évével már elég nagy ahhoz, hogy megszervezhesse ezt a rendkívüli rendezvényt. Mertünk nagyot álmodni, így nem volt mit tenni, egy maroknyi úttörő, lelkes aromaterapeuta segítségével belevágtunk a megvalósításba, hogy valóra válthassuk az álmot.
 
Mi a rendezvény fő célja?
Először is szeretnénk, ha a nagyközönság és a felhasználók is minél szélesebb körben megismernék a minőségi, terápiás hatású illóolajokat, és a bennük rejlő hatalmas lehetőségeket. Népszerűsíteni szeretnénk az aromaterápiát, az illóolajokon keresztül szeretnénk megismertetni a magyar közönséggel az egészségtudatos életmódot, a fenntartható fejlődést, és persze nem titkolt célunk, hogy elismerjék az aromaterápia, mint holisztikus gyógymód létjogosultságát itthon is. Szeretnénk, ha a Budapest Drops minden az illóolajok iránt érdeklődő, vagy azt már alkalmazó számára egy hosszú út első állomása lenne.
 


Hol lesz a rendezvény?
A Budapest Drops-nak a Park Inn Radisson Hotel ad otthont.
 
Milyen hazai és külföldi előadóktól hallgathatunk izgalmas előadásokat?
A szakma krémje fog bemutatkozni. A hazai előadók között üdvözölhetjük Dr. Horváth Györgyit a Pécsi Tudományegyetem GYTK farmakognóziai Intézetének igazgatóhelyettesét, aki egy nagyon izgalmas témáról, az illóolajok antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásairól fog beszélni a pécsi tapasztalatok tükrében és Feller Adrienne-t a Panaromtól. A külföldi előadók közül személyesen találkozhatunk a teljesség igénye nélkül Dr. Pascal Debauche-sal a Pranarom-tól, Dr. Malte Hozzel-el az Oshadi-tól, vagy Jan Kusmirek-kel a Fragrant Earth-től, de itt lesz velünk Elizabeth Ashley Angliából, dr. Marco Valussi Olaszországból, és Caroline Ingraham is.
 
Ha jól tudom, nem csak előadások, de workshopok és kiállítók is színesítik a rendezvényt?
Igen, az első napon izgalmas előadásokon vehetünk részt, én például már nagyon várom Eizabeth Ashley előadását, melynek címe az Aromaterápia és az endokannabinoid rendszer, melyben az endokrin (hormonrendszer) rendszer nemrégiben felfedezett részéről lesz szó. Szintén lenyűgöző Dr. Pascal Debauche előadása is, mely a rákos megbetegedések illóolajokkal történő kezeléséről fog szólni. A második nap a gyakorlatban is megismerkedhetünk az illóolajok fantasztikus hatásaival. Lesz például krémkészítés Shirley Routley-val, Jan Kusmirek bevezet majd minket a dinamikus keverési módszer mikéntjébe. A konferencia napon kiállítók várják a kedves érdeklődőket, természetesen az illóolajokkal és az aromaterápiával kapcsolatos termékekkel.
 
Hogyan lehet részt venni a rendezvényen?
A jegyeket a rendezvény honlapján, vagy a konferencia napján a helyszínen lehet megvásárolni.

 
Még több információ: www.budapestdrops.com
 

Kommentek