Nehéz téma, könnyű műfaj – Reklám, Média, Film, Irodalom kapcsolódásai a Hadik Irodalmi Szalonban

A Hadik Irodalmi Szalon október 18-i estjén a műfajok közti átjárásokat és a kultúra vezető szerepét mutatjuk be. Szabad-e, lehet-e fajsúlyos, minőségi tartalmakat könnyen fogyasztható felületeken közvetíteni? Miként lehet a reklám világát a magyar-és világirodalommal összekapcsolni? Vendégeink könnyedén mozognak a műfajok között és hitelesek tudnak maradni mind a közönség, mind az általuk képviselt művészetek felé. Hogyan válik egy fiatal férfi a televízió kulturális műsorainak szakértőjévé és egyben a populáris scéna ikonjává? Hogy születik meg a több mint tízezres rajongótáború Egysorosok blog egy designer ötletéből?

Vendégeink:
TARI SOPHIE designer, a népszerű Egysorosok szerzője
UJJ MÉSZÁROS KÁROLY rendező
LÉVAI BALÁZS rendező, televíziós műsorvezető


Ujj Mészáros Károly számtalan magyar reklamfilm kreativja, rendezője, a közönség a sikeres Liza, a rókatündér - ami 2015 májusában a Nemzeti Filmalap második legnézettebb filmje lett - nagyjátékfilm rendezőjeként ismeri, a nemsokára mozikba kerülő játékfilmjében nehéz, komoly témát boncol. Filmjeivel számos nemzetközi és hazai fesztiválon vett rész, nyert díjat. A Magyar Filmszemlén például a Gumiember című lírai-abszurd kisfilmjével elnyerte a fődíjat, A ház című kísérleti filmjéért a zsűri különdíját kapta, 2009-ben a 40. filmszemlén az Alena utazásáért átvehette a legjobb kisjátékfilmért járó díjat.
 
Lévai Balázs egyaránt otthon van a televíziós műsorokban - arca volt a Bestseller és a Nagy Könyv című olvasásnépszerűsítő sorozatoknak -, nevéhez köthető a Dob+basszus, emellett a sportban, a magyar zenei életben, hisz zenekarok művészeti vezetőjeként dolgozik. Óriási sikert hoznak könyvei, így a portrékötete: Lovasi - Idáig tudom a történetet..,s filmje, a #Sohavégetnemérős rekord nézőszámot hozott a magyar mozikban.
 
Tari Sophie a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett animáció szakon, 2010 óta Londonban él, ahol art directorként dolgozik.2016-ban indította el az Instagrammon az Egysorosok oldalt, aminek azóta több mint tízezer követője van, a napi posztjaiban, amit ő az első online pozitívköltészeti verseskötetnek tart, a szavakkal, gondolatokkal játszik, azokat formázza, értelmezi, napi rövid üzeneteket adva a közönségének - egysorosokat. Kedvencei Karinthy, Fodor Ákos és Márai Sándor. Reklámosként sikeres, blogját rengetegen idézik, ő pedig egyre elhivatottabb, hogy a magyar kultúráért akár Londonból nap mint nap dolgozzon.
 


 
Háziasszony: Juhász Anna
Belépő: 1000 Ft

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/131033627521250Regisztráció: anna.irodalmiszalon@gmail.com


Sajtóbelépő: ugyanitt, az orgánum megjelölésével!


További információ: Juhász Anna: +3670.564.71.24

Kommentek