Turbózd fel a mindennapokat egy kis afrodiziákummal!

A hosszabb idő óta kapcsolatban élők tudják, hogy a boldogságért tenni kell. A hétköznapok szürkeségét érdemes feldobni, a szexuális életünket az afrodiziákum-hatású, azaz vágyfokozó növényekkel fűszerezhetjük a legkellemesebben és legtermészetesebben.

Mik azok az afrodiziákumok?
 
Sokféle információ kering az afrodiziákumokról. Sokan hisznek bennük, akadnak, akik használják, vannak, akik csak érdekesnek tartják, mégis kipróbálják azokat. Az afrodiziákumokat, vágykeltő növényeket Aphrodité, görög istennő nevéből eredeztetik. A tudomány nem igazolta ezen növények libidóra való valódi hatásait, mégis amióta világ a világ az emberiség használja ezeket a füveket, terményeket, gyümölcsöket, növények leveleit, gyökereit és így tovább. A vágy hiánya nem csak abból áll, hogy az embernek nincs kedve szerelmeskedni, de a mindennapok hangulatára és kedvére is kihathat. Ez megjelenhet fizikai vagy szellemi fáradtságban, alacsonyabb hormonszintben, és rosszkedvben is. Azt mondják, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, és elégedettek vagyunk magunkkal, úgy az ágyban is jobban teljesítünk, nagyobb kedvünk van összebújni párunkkal.
 
Ha szeretnénk kipróbálni pár trükköt, és esélyt adni a vágyfokozó növények erejének, lássuk csak, melyek azok, amelyek természetes módon fokozhatják a libidónkat!
 
 
Csokoládé
 
A csokoládéban található koffein stimulálja a szervezetet, és az endorfinoknak is nevezett örömhormonok felszabadulását ösztönzi. Mindenki ismeri az érzést, hogy csokit enni mennyire jó. Azonban érdemes a magasabb kakaótartalommal bíró így kevesebb cukrot tartalmazó minőségi étcsokoládét választani, a mesterséges aromákkal, tejjel és egyéb anyagokkal dúsított tejcsokoládé helyett. A vágy szempontjából a legjobb, ha a chilis-csokoládét fogyasztunk, vagy chilis brownie-t készítünk párunknak, persze étcsokiból.
 
 
Gyömbér
 
A gyömbért, mint gyógynövényt évezredek óta fogyasztják, és rengeteg vizsgálatban igazolták jótékony hatását a szervezetre. A vágy szempontjából a gyömbér vérkeringésre gyakorolt pozitív hatása számít, illetve a benne található gingerol, mely egyesek szerint még a spermiumok számának növekedését is befolyásolja, csakúgy, mint a véralvadásgátló szerek hatásait, tehát ez utóbbit fogyasztóknak érdemes orvosukkal konzultálni a gyömbér fogyasztása előtt.
 
 
Tengerek gyümölcsei
 
Az osztriga, a kagyló, a languszta gazdag forrása a cinknek, foszfornak, és a jódnak, melyek jótékonyan hatnak, szerepet vállalnak a vágy megszületésében, illetve a tesztoszteron hormon stimulálásában, és a nemi hormonok aktivitásában is. Nem utolsó sorban a legenda úgy tartja, hogy a híres szoknyavadász, Giacomo Casanova naponta nagy mennyiségű osztrigát evett, hogy férfiassága teljét sokáig élvezhesse.
 
 
Spárga
 
A spárga növényünk nem csak fallikus alakja miatt vált népszerű afrodiziákummá, de a tesztoszteron hormon termelődésére is pozitívan hat, hiszen fitoösztrogéneket, ásványi anyagokat is bőven tartalmaz.
 
 
Végszó gyanánt 
Fontos megjegyezni, hogy az afrodiziákumok nem helyettesítik a hivatalos egészségügyi ellátást, tehát erekciós problémával, szexuális vágy hiánya okán keresse fel orvosát, konzultáljon gyógyszerészével!
 

Kommentek