Támogass te is egy fiatal borászt!

Még két nap van arra, hogy a Gál Tibor Emlékdíj 11 jelöltje közül a közönség leadja voksát kedvenc borásztehetségére. Az Év Bortermelői és a Borászok Borászai által javasolt fiatalok közül hárman kerülnek a döntőbe; az eredmény kihirdetésére pedig a Magyar Borok Bálján, 2018. február 24-én kerül sor.

A Magyar Borok Bálján 2006 óta tartó hagyomány a Gál Tibor Emlékdíj átadása. Az egri borász személye azért szolgálhat inspirációként valamennyi ma dolgozó borász számára, mert azon túl, hogy a modern kori magyar bortörténetben kulcsszerepet töltött be, nemzetközi szinten is elismert szakembernek számított, nevét a mai napig jegyzi a külföldi szakirodalom.
 
Négy évvel ezelőtt úgy döntött a Bál szervező csapata, hogy a korábbi hagyományokból táplálkozva megújítják a Gál Tibor Emlékdíjat. Ifjabb Gál Tiborral és családjával egyeztetve úgy gondolták, hogy a Magyar Borok Bálján átadásra kerülő díj akkor válik valóban értékteremtővé, ha általa a már országosan ismert borászok mellett új nevekkel találkozik a hazai borszerető közönség.
 
2014-től ezért a Gál Tibor Emlékdíjat az Év Bortermelői és Borászok Borászai által javasolt, a nagyközönség által megválasztott tehetséges, feltörekvő borász kapja.
 
Az utóbbi évek díjazottjai:
Varkoly Ádám (2017)
ifj. Szepsy István (2016)
Gere Zsolt (2015)
Bukolyi Marcell (2014)
 


2018-ban nyolc borvidéket képviselve az alábbi tizenegy reménység várja a közönség szavazatait:
Barcsa Botond (Kősziklás Borászat és Barcsa Boti Borműhelye, Neszmélyi borvidék)
Bencze István (Bencze Családi Birtok, Badacsonyi borvidék)
Böjt Gergő (Böjt Pincészet, Egri borvidék)
Bősz Adrián (Bősz Adrián Pincészete, Szekszárdi borvidék)
Dúzsi Tamás Dávid (Dúzsi Tamás Pincéje, Szekszárdi borvidék)
Font Gábor (Font Pincészet, Kunsági borvidék)
Forgács Balázs (Gere Attila Pincészete, Villányi borvidék)
ifj. Heimann Zoltán (Heimann Családi Birtok, Szekszárdi borvidék)
Juhász Szabolcs (Királyudvar, Tokaji borvidék)
Várszegi Viktor (Várszegi Pincészet, Balatonboglári borvidék)
Zsirai Kata (Zsirai Pincészet, Tokaji borvidék)
 
Szavazás ITT!
 
A Gál Tibor Emlékdíjat elnyerő borász a megtisztelő cím mellett értékes, a szakmai fejlődést és a munkavégzést segítő ajándékcsomagban részesül.
 
2018. február 15-én a Winelovers Afterwork „Kiválasztottak Kóstolója” rendezvényén mind a 11 jelölt személyesen mutatja be borait, és ekkor kerül bejelentésre, hogy melyik három borász kapta a legtöbb szavazatot.

Kommentek