Tálalj afrodiziákum menüt Valentin-napra!

Már csak néhány nap és itt a Valentin-nap, a szerelmesek pedig valószínűleg már azon gondolkodnak, mivel is lephetnék meg párjukat. Idén felejtsd el a bonbont meg a cuki boxert - vess be inkább néhány tuti, természetes vágykeltőt!

 

A romantikázás fejben való megtervezésében sokkal előrébb járnak nők, mint a férfiak. Mi, nők elképzeljük, hogy mit veszünk fel, milyen kiegészítőket viselünk és milyen menüvel várjuk párunkat. A lényeg, hogy sok „szíves” étel legyen.

Maradjunk a menünél: ha még intenzívebbé és romantikusabbá szeretnénk tenni az estét, akkor ételsorodat feldobhatod afrodiziákumokkal (az afrodiziákum szó Afrodité, a szerelem istennője nevéből keletkezett).

Az alábbi fűszereket, gyümölcsöket zöldségeket ajánljuk Valentin-napra.

Szerelmi fűszerek

Fűszernövények:

ánizs, borsfélék, fahéj, kakukkfű, vanília

Tipp: Készíts forralt szexbort!

Érzéki forralt bor

1/2 liter jó minőségű vörösborba tegyünk 10 db szegfűszeget, 2 db fahéjat, 2 g őrölt borsot, 1/2 rúd vaníliát, csipetnyi borsmentát, 1/4 citrom- és 1/4 narancs reszelt héját, és 35-40 szem kockacukrot. Forraljuk fel az összetevőket, majd öntsünk hozzá 1/2-1 dl rumot. Néhány percig hagyjuk állni, majd szűrjük le és már fogyasztható is! 

Gyógynövények:

borsmenta, ginzeng

Tipp: Készíts isteni borsmenta likőrt – frissít, élénkít, és a stressztől is megszabadít!

Mentalikőr

5-5 dkg borsmenta, fodormenta, 2-2 dkg kálmosgyökér, ezerjófű keveréket áztassunk 24 órán át 1/2 liter alkoholban, szűrjük le, öntsünk hozzá 3 dl cukorszirupot és érleljük 4 napig.

Zöldségek:

articsóka, fokhagyma (bár a fokhagymának nagyon sok pozitív élettani hatása van, egy szerelmes éjszakához nem biztos, hogy a legjobb választás a túlzott illatanyaga miatt), szarvasgomba, padlizsán, spárga, zeller

Tipp: kezdd el fogyasztani a vágyfokozó zöldségeket már egy héttel a szerelmes éjszaka előtt!

Franciás szarvasgombakrém (pirítóshoz tálald)

Készíts a szokásos módon besamelmártást, szórj bele apróra vágott szarvasgombát, önts hozzá jó minőségű bort, majd sűrítsd 1 kanál tejfellel.

Húsfélék:

belsőségek, agyvelő, nemi szervek, békacomb, csiga, osztriga, kaviár

Tipp: egyél osztrigát, amit a leginkább vágyfokozó hatása miatt ajánlanak: húsát megtisztítva, sós vízben átmosva, apróra zúzott jégen, a kagyló héjában tálalva, néhány csepp citrommal ízesítve fogyasszuk.

Csemegék, desszertek:

ámbra, csokoládé-kakaó, tojás, virágpor, méz

Tipp: a csokoládéval sosem lehet mellélőni! Ha te is imádod a csokit, akkor készítsd el a Mogyorókrémes csokihabtortát!

Mogyorókrémes csokihabtorta

A torta sütés nélküli. Az alapja darált keksz, melyet olvasztott vajjal és kakaóporral keverjünk össze és nyomkodjuk egy tortalap aljára (vagy vegyünk két szív alakú formát és abba tömködjük a “tésztát”), majd készítsük el a “krémet”. Olvasszunk csokoládét, keverjünk bele néhány kanál mogyorókrémet, és adjunk hozzá felvert tejszínhabot. Helyezzük az alap tetejére és helyezzük néhány órára a hűtőszekrénybe.

K.R.

Kommentek