Nyári vendégváró menü: Szuper Sangria és Clevelandi töltött burgonya

A Szeretünk Raymond és A semmi közepén vígjátéksorozatokból ismert Patricia Heatont a magyar tévénézők új oldaláról ismerhetik meg. A kétszeres Emmy-díjas színésznő főzős sorozatot készített a Food Network számára â??Parti Patricia Heatonnálâ? címmel, amelyben különféle témák köré építve számos művészismerősét látja vendégül. Tőle csentük ezt a két remek receptet is.

 

Szuper Sangria

 

Hozzávalók

2 üveg rosé bor

2 üveg Sauvignon Blanc bor

800 gr eper, fébevágva

2 bögre rum

2 bögre narancs vagy citrom ízesítésű vodka

1 bögre felezett szőlő

1 bögre cukor

3 citrom felszeletelve

3 zöldcitrom, felszeletelve

3 narancs, felszeletelve

1 liter szódavíz

Elkészítés

Keverjük össze a rozét, a Sauvignon Blanc bort, az epret, a rumot, a vodkát, a szőlőt, a citromot, a zöldcitromot és a narancsot valamint 1 bögre vizet egy nagy tároló edényben. Legalább 12 órán keresztül hűtjük.

Közvetlen felszolgálás előtt beleöntjük a szódavizet.

Alapinformációk

Nehézségi fok: könnyű

Előkészítés: 10 perc

Várakozási idő: 12 óra

Elegendő: 24 bögre (5,7 liter)

Clevelandi töltött burgonya

Hozzávalók:

6 közepes burgonya

1 evőkanál olivaolaj

170 gramm szeletelt füstölt kolbász

1 evőkanál növényi olaj

1,5 csésze reszelt sárgarépa

2 csésze reszelt káposzta

2 evőkanál vaj (nem sózott)

4 szál aprított újhagyma, 3 evőkanállal tegyünk félre a tálaláshoz

2 csésze reszelt mozzarella

1/2 csésze barbacue szósz

só és fekete bors

Elkészítés:

1. Melegítsük a sütőt 200 C fokra!

2. Szurkáljuk meg a burgonyát, helyezzük a sütőpapírral kibélelt sütőlapra, majd dörzsöljük be olívaolajjal, sóval és borssal! Süssük kb. egy órán át, amíg a hámozókés könnyedén bele nem fúródik a burgonya belsejébe! Ekkor egy kicsit hűtsük le!

3. Tegyük a kolbászdarabokat egy nagy serpenyőbe, locsoljuk meg növényi olajjal, és tegyük fel közepes lángra, süssük 5 percig!

4. Adjuk hozzá a reszelt káposztát és répát, és kevergessük kb. 2 percig! Ezután tegyük át az elkészített keveréket egy tálba!

5. A burgonyákat vágjuk hosszában félbe, és szedjük ki a belsejét! (Fél-egycentit hagyjunk meg a burgonya oldalából!) Adjuk hozzá a burgonya belsejét a kolbász-káposzta-répa keverékhez, és keverjük hozzá a vajat, a hagymát, egy csésze mozzarellát, negyed csésze barbecue szószt és egy kávéskanál sót! Fűszerezzük meg sóval és borssal!

6. Tegyük a burgonyahajócskákat a sütőlapra, és kanalazzuk bele a tölteléket! Szórjuk meg a maradék sajttal a tetejét! Süssük kb. 20 percig, amíg a sajt rá nem olvad a tetejére! Öntözzük meg a maradék barbecue szósszal, szórjuk rá a korábban félretett hagymát, és már tálalhatjuk is!

Előkészületek: 30 perc

Elkészítési idő: 1,5 óra

Elegendő: 12 adag

Nehézségi fok: közepes

A Parti Patricia Heatonnál magyarul a Food Network csatornán csütörtökönként 21:00-tól és vasárnaponként 18:00-tól látható július végéig

Kommentek