Már elérhető az IKEA új, egészséges ételkínálata

Májustól elérhető a vegán recept alapján készült fagylalt és áfonyahab, a lazacos-tőkehalas golyó és az otthoni készítésre szánt vega hot dog roló az IKEA életkínálatában.

Az IKEA szeretné egészségesebb és fenntarthatóbb életmódra ösztönözni vásárlóit olyan élelmiszerekkel, amelyek előnyösek mind az emberekre, mind a környezetre. Azok, akik szeretik a halat, a svéd lakberendezési vállalat a SJÖRAPPORT lazacos golyók tőkehallal termékét ajánlja. A KORVMOJ zöldséges roló, az IKEA Bisztróban kapható vegetáriánus hot dog egyik alapanyaga, amit a vásárlók mostantól haza is vihetnek és frissen, otthon készíthetnek el. Az új, vegán recept alapján készített epres fagylalttal és a szintén vegán recept alapján készült áfonya habbal az IKEA Bisztróiban találkozhatnak az édesség iránt rajongók.
 


Zöldséges hot dog már az otthonokban
 
A népszerű zöldséges hot dogból 2018. augusztusi bevezetése óta csaknem 5 milliót adott el az IKEA Bisztróiban világszerte, ami hatalmas előrelépés a fenntarthatóbb ételek értékesítése terén. Egy csomag KORVMOJ 10 darabot tartalmaz abból a növényi alapú rolóból, melyet a vásárlók most már jól ismernek az IKEA Bisztrójából. A többek között kelkáposztából, vörös lencséből, répából és gyömbérből készült rudak környezeti lábnyoma körülbelül hetede a klasszikus hot dognak.
 

Lazacos golyó
Az IKEA hús-, csirke- és zöldséges golyó család új tagja a SJÖRAPPORT lazacos golyó tőkehallal. Az ASC-minősített lazacból, MSC-minősített tőkehal hozzáadásával készült golyókat hínár és citromfű ízesíti. Az IKEA ezzel egy újabb lépést tett a felelősen elkészített, fenntarthatóbb és megfizethető élelmiszergyártás felé. 
 

Vegán recept alapján készített édességek
 
Május végétől a soroksári és az Örs vezér téri, júniustól a budaörsi IKEA áruház bisztróiban is elérhető az epres, vegán recept alapján készített fagylalt, a krém alapja az eperpüréből készült gyümölcs, környezeti lábnyoma közel fele akkora, mint a tejtermékből készült megfelelőjének.
 
„Az elmúlt hónapokban szoros együttműködésben dolgoztunk a beszállítónkkal, hogy megtaláljuk a megfelelő ízű és tökéletese állagú jeges krémet. Az volt a célunk, hogy növényi alapanyagokból ugyanolyan puha, könnyű és fenséges ízű fagylaltot keverjünk ki, amilyen a népszerű tejtermék alapú jégkrémünk” – mondja Sandra Lindh, az IKEA Food Services AB kereskedelmi igazgatója.
 
Az IKEA ezen felül még egy újdonsággal, a vegán recept alapján készített áfonya habbal is várja a vásárlókat.
 

Kommentek