Ma a van a tészta világnapja!

A tészta világnapját 1998-óta ünnepeljük, amelyből a becslések szerint közel 350 fajta létezik.

A pasta, vagyis a tészta az olaszok nemzeti ételének számít, azonban szerte a világon rajongás övezi. Nem csoda, hiszen tápláló és számos formában, ízvilágban elérhető és milliónyi változatban elkészíthető és zöldségekkel a világ számos pontján része az alapétrendnek. Egyszerű elkészíthetőségének, változatos felhasználhatóságának köszönhetően a konyhában kevésbé jártas fiatalabb korosztály képviselői is szívesen használják.
 
Trendek jönnek és mennek, de a tészta  stabilan őrzi helyét a kedvencek között egészséges és megfizethető ételként. Több híresség kedvenc étele, például Audrey Hepburn is majdnem minden nap evett tésztát.
 
A magyarországi tésztafogyasztás jelenleg évi 6-7 kilogramm fejenként, csak összehasonlításképpen ez a tészta hazájának számító Olaszországban 28 kg! A hazai táplálkozási szokások és a magyar konyha jellegzetessége, hogy a tészta szinte minden étkezésben szerepel, levesbetétként és körettésztaként egyaránt megjelenik. 
 


A Soós Tészta termékskálája a piac meghatározó szereplőjeként a tradicionális magyar konyha alapját képező tésztafajtáktól a modern olasz konyhában mindennap használatos tésztafajtákig terjed, de továbbra is a 8 tojásos levesbetét kategóriában a legerősebb.  A formátumok tekintetében továbbra is az alapformátumok vezetnek: csiga, boglyas cérna, eperlevél. 2019-ben a csuszatészta iránti érdeklődés nőtt meg a piacon.
 
Az elmúlt években megfigyelhető tendencia, hogy a kereskedelmi márkák részaránya csökken a piacon és a fogyasztók egyre nagyobb arányban keresik a megbízható, jó minőségű márka termékeket.
 
2015 után immár második alkalommal Superbrands díjat nyert a Soós Tészta. Ez a minősítés, nemcsak biztonságot, de garanciát is nyújt vásárlóinknak mindennapi választásaik során.
 

Kommentek