Kókusz konyha: Mogyorókrémes muffin

Egy igazi energiabombával turbózzuk fel a hetet.

 

A datolya igazi szupergyümölcs: magas természetes cukortartalma miatt kiváló alapanyaga a süteményeknek is. Sőt minél tovább tároljuk a hűtőben, annál tovább szárad és a természetes kristályosodási folyamat hatására nő a cukortartalma.  A datolya értékes ásványianyag forrás: kalciumot, magnéziumot, B-vitamint, rezet, foszfort, káliumot, cinket és vasat is tartalmaz. Felhasználás előtt mossuk meg.

Hozzávalók:

150g kókuszliszt 3 ek mandulaliszt 30g kókuszreszelék 50g datolya 1 db körte lereszelve 3 db tojás 2-3 ek xukor 1/2 csomag sütopor 2 ek natur kakaópor 2 ek kókuszolaj 40g étcsokoládé durvára vágva Mogyorókrém

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat keverjük el, majd egy másik tálba verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a xukrot, a reszelt körtét, a ledarált datolyát és a feldarabolt étcsokoládét. Keverjük össze a száraz és a folyékony hozzávalókat, adjuk hozzá lassanként a felolvasztott kókuszolajat és készítsük elő a formákat. A formákat először félig töltsük meg a tésztával, majd rakjunk bele egy kiskanálnyi mogyorókrémet és borítsuk be a maradék tésztával. 180 fokra előmelegített sütőben süssük tűpróbáig, úgy 25 percen keresztül. Ha kihűlt kanalazzunk egy kis mogyorókrémet a muffin tetejére és díszítsük kókuszreszelékkel. Tégy mellé friss gyümölcsöt.

Nature Cookta bevásárlólista:

Kókuszliszt Mandulaliszt Xukor Zéró Kakaópor Kókuszolaj

Forrás:

http://coconutoilcosmetics.com

http://kokuszgasztronauta.blog.hu

Kommentek