Kókusz konyha: Kókuszgolyó

A klasszikus édesség egészséges verziója következik. Csinos dobozban ajándéknak is kitűnő!

Hozzávalók:

20 dkg aszalt gyümölcs (szilva, sárgabarack, aranymazsola, vörösáfonya, datolya, füge, meggy...) 1 dl pálinka/rum Víz 4 ek Nature Cookta mandulaliszt 1 ek Nature Cookta holland kakaópor 4 ek kókuszreszelék Díszítéshez: étcsokoládé, kókuszreszelék, mandula szeletek, mogyoró...

Tipp: Ízesebb lesz, ha pár napig hagyjuk érlelődni az aszalványokat az alkoholban. Személyes, szívhez szóló ajándék lehet egy díszdobozban, mini muffinpapírra helyezve.

Elkészítés:

Az aszalt gyümölcsöket rakd egy zárható tálba és öntözd meg az alkohollal majd engedj rá annyi vizet, amennyi épphogy ellepi. Áztasd így legalább egy éjszakán keresztül.

Másnap öntsük le róla a levet, de azt ne öntsük ki, egy zárható üvegbe töltsük és alkalom adtán fogyasszuk el. Egy botmixer segítségével turmixoljuk össze a gyümölcsöket, míg egy összeálló pépet kapunk. Nem baj, ha pár nagyobb gyümölcsdarab megmarad. A péphez adjuk hozzá a mandulalisztet, a kakaót és a kókuszreszeléket, majd dolgozzuk jól össze. Ha lágy lesz az állaga, adjunk még hozzá kókuszreszeléket. Akkor lesz jó a masszánk, amikor már nem ragadós és egyben marad. Ha készen van, pihentessük a hűtőben 20 percen keresztül.

Ezután vegyük ki, kicsit nedvesítsük meg a kezünket és formáljunk kis golyókat a tésztából. Helyezzük el őket egy sütőpapírral fedett tálcára és ismét pihentessük 20 percet a hűtőben. Miután áthűltek a golyók, díszíthetjük őket: meghemperegtethetjük kókuszreszelékben, felolvasztott étcsokoládéba helyezhetjük, megszórhatjuk mandula darabokkal vagy zúzott mogyoróval. Ha befedjük étcsokoládéval feltétlenül várjuk meg, amíg megdermed.

Natur Cookta bevásárlólista: Mandulaliszt Holland kakaópor

Forrás:

http://coconutoilcosmetics.com

http://kokuszgasztronauta.blog.hu

Kommentek