Kókusz konyha: Hétvégi mákos almás

Jókedvvel ellensúlyozzuk a sötétebb napokat. Hívd át Te is a barátaidat egy jó beszélgetésre vagy házibulira! A jó hangulat érdekében ajánlok egy szívvidító és szívbarát süteményt, amely télen is hozzáférhető alapanyagokból készül.

 

A kókuszliszt, amely az alapját adja, a kókuszolaj minden előnyével rendelkezik. Teli van proteinnel, a koleszterinszint szempontjából jótékony zsírokat tartalmaz, fokozza az anyagcserét, kevés benne az emészthető szénhidrát, ráadásul gluténmentes - az íze pedig remek! Komolyan, várhatunk ennél többet egy sütitől? 

Hozzávalók:

200g darált mák 50g kókuszliszt 1 kk fahéj 1 kk sütopor 1 tojás 2 alma 1/2 citrom héja és leve 2 cm reszelt gyömbér 3 ek szilvalekvár 2 ek méz

Tipp: Gazdagíthatod még mandula darabkákkal és kínálhatod még friss házi lekvárral.

Elkészítés

Az almát hámozzuk és reszeljük le, majd adjuk hozzá az összes többi hozzávalót és jó alaposan gyúrjuk össze. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és egy szilikon formát töltsünk meg a tésztával. 25-30 perc alatt süssük készre és kihűlve tálaljuk.

Nature Cookta bevásárlólista:  Kókuszliszt Xukor Zéró a méz helyett

Forrás:

http://coconutoilcosmetics.com

http://kokuszgasztronauta.blog.hu

Kommentek