Kókusz konyha: Csicseriborsó saláta

Könnyen, finomat, egészségesen. Ez a három kifejezés akár az önéletrajzunk alcíme is lehetne, hiszen nemcsak szépségápolás, de étkezés terén is erre törekszünk. Ha ti is az este 9-kor hazaeső, de mégis vacsorával készülő típusok vagytok, akkor ez a gyors saláta életet menthet.

 

Teljes értékű vacsora teljes időhiányban szenvedő olvasóinknak

Csicseriborsó saláta

Hozzávalók:

1 konzerv csicseriborsó

1 marék petrezselyemzöld

1 db lime

só, bors

1 db chili paprika

gyömbér

1 ek kókuszreszelék

25 dkg csirkemell filé

Nem kell egészen Marokkóig utaznod egy kis keleti kulináris élvezetért, elég ha leugrasz a sarki boltba és beszerzel egy konzerv csicserit. Tudtad-e, hogy rengeteg rostot, karotint, cinket és E-vitamint is tartalmaz? Mindezek elősegítik emésztésünket, eltávolítja a lerakódott salakanyagokat a bélfalunkról és még mérsékli a vércukorszintet is.

Elkészítés:

Tisztítsd meg a csirkemellet és vágd fel egy centis kis kockákra, majd oliva olajon pirítsd meg. A csicseriborsót öntsd ki egy szűrőbe majd mosd át bő víz alatt kétszer, háromszor. Tedd egy üvegtálba. Vágd fel apróra a petrezselyem zöldet és a chili paprikát, reszeld le a lime héját és kb. 3 cm gyömbért majd ezeket add hozzá a borsóhoz. Ízlés szerint sózd, borsozd. Hintsd meg a kókuszreszelékkel és csorgasd rá a lime levét. Végezetül tedd bele a szépen megpirult csirkekockákat és keverd jól össze…egyszerűen mennyi az ízhatás. Jó étvágyat!

https://www.facebook.com/coconutoilcosmetics

Kommentek