Kókusz konyha: Ádám Kedvence

Szemgyönyörködtető és ínycsiklandó desszertet ajánlunk az ünnepi asztalra. Igazi klasszikust, a királylányt a torták között: a krémes csokoládétortát. Ez az elegáns és egészséges változat étcsokoládéval, kókusz- és mogyorókrémmel teljesíti be azt a csupacsoki-álmot, amit a szíve mélyén mindenki dédelget az édességekről.

 

Hozzávalók:

Piskóta: 2 db tojás 100g étcsokoládé 100g Nature Cookta mandulaliszt 1 ek Nature Cookta holland kakaópor 50g eritrit 50g kókuszzsír

Krém: 2-3 ek nutella/mogyorókrém 2 db tojássárgája 50g eritrit 100g étcsokoládé 15g Nature Cookta holland kakaópor 4 dl Cocomas - kókusztej 2 ek habfixáló

Tipp: csokoládés krém helyett készíthetsz gyümölcsöset is! 100g friss gyümölcsöt turmixolj le és főzd össze az eritrittel. Hűsd ki, majd ezt add hozzá a habfixálóval együtt a felvert cocomashoz :-) Garantált a siker!

Elkészítés:

A piskótához a csokit a kókuszzsírral olvaszd fel, keverd hozzá a tojásokat és az eritritet, végül a kakaóport és a mandulalisztet. Dolgozd jól össze, majd vékonyan kenj ki vele egy kisebb kerek tortaformát és 160 fokon 12-15 perc alatt süsd készre. A krémhez a tojássárgáját az eritrittel gőz fölött olvaszd meg, majd keverd ki habverővel. Add hozzá az étcsokoládét és a kakaóport, keverd addíg míg egynemű nem lesz. Vedd le a gőzről és hagyd hűlni. A cocomast verd habbá és miután kihűlt a csokikrém, jó alaposan keverd őket össze a habfixálóval együtt. Tedd a krémet 15 percre hűtőbe. A kihűlt piskótára egyenletesen kend fel a nutellát, majd terítsd be a csokis krémmel. Díszítheted mogyoró vagy mandula darabokkal, friss gyümölccsel. Tálalás előtt helyezd vissza pár órára a hűtőbe.

Nature Cookta bevásárlólista:

Mandulaliszt

Holland kakaópor

Eritrit

Kókuszzsír

Forrás:

http://coconutoilcosmetics.com

http://kokuszgasztronauta.blog.hu

Kommentek