Kókusz konyha: Avokádókrém

Következzen egy pikáns és pezsdítő zöld krém! A kókuszolaj egészséges zsiradékként a krém alapját adja, és az avokádóval karöltve felkészíti a szíveteket és immunrendszereteket egy izgalmas napra.

Hozzávalók:

2 érett avokádó 1 gerezd zúzott fokhagyma 1/4 tk őrölt fekete bors 1/4 tk őrölt cayenne bors 1/2 tk himalaya só 1 tk citromlé 1 cm reszelt gyömbér 1 ek kókuszolaj 2 ek darált napraforgómag napraforgóbél liszt

Tipp: A napraforgómagot helyettesítheted akár tökmaggal vagy szezámmaggal is, ki hogy szereti. Állítólag, ha az avokádó magját bele helyezed a krémbe, amikor a hűtőbe teszed, akkor kevésbé fog megbarnulni.

Elkészítés: Az avokádókat vágjuk félbe, távolítsuk el a magjukat és a puha húsukat kaparjuk ki egy tálba. Ízesítsük a zúzott fokhagymával, a fuszerekkel, a citromlével és a lereszelt gyömbérrel. Olvasszuk fel a kókuszolajat és csorgassuk rá az avokádóra. Egy botmixer segítségével jól dolgozzuk el a hozzávalókat. Aki a csípos ízvilágot kedveli, adhat még a krémhez felaprított chili paprikát is. Egy kávédarálón daráljuk le a napraforgómagokat, majd adjuk hozzá a krémhez és alaposan dolgozzuk össze. Hutoben pár napig eláll, ne ijedj meg, ha megbarnul a teteje. Pirítósra téve készen van a tökéletes reggeli.

Nature Cookta bevásárlólista:

Rózsaszín Himalaya só Napraforgóbél liszt Kókuszolaj

Forrás:

http://coconutoilcosmetics.com

http://kokuszgasztronauta.blog.hu

 

Kommentek