Karácsonyi csokis mályvacukros kockák

Ha valamikor, akkor az ünnepek alatt igazán lehetőség van a sütés-főzésre. Otthon van a család, a rokonok és barátok vendégségbe jönnek, és örömmel falatoznak a finomságokból. Sokunknak talán már évek óta megvan ugyan a jól bevált karácsonyi menüje – de a Food Network csatorna révén most jó pár új, kreatív inspirációra is szert tehetünk.

Hozzávalók
200 g finomra vagdosott étcsokoládé
200 g sűrített tej
30 g vaj
100 g szárított vörös áfonya
200 g fehér csokoládé, a fele felvagdosva, a fele megolvasztva
100 g zabkeksz, durvára tördelve
200 g mini mályvacukor
Egy kis narancs reszelt héja
 
Elkészítés
Egy 20 cm X 20 cm méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk. Tegyük félre a sütőpapír méretre vágásából keletkező esetleges nyesedéket.
Egy nagy lábosban összeolvasztjuk a vajat és a sűrített tejet.
Abban pillanatban, amikor a vaj megolvadt és elkeveredett a sűrített tejjel, levesszük a tűzről és belekeverjük a csokoládét, majd addig keverjük, míg teljesen elolvad, és a keverék összeáll.
Hozzáadjuk a vörös áfonyát, a fehér csokoládét, a kekszet, a mini mályvacukrot és a reszelt narancshéjat. Egy fakanállal addig kevergetjük, míg minden minden alkotóelem szépen elvegyül.
A keveréket kifordítjuk a kibélelt tepsibe, és a félretett sütőpapír nyesedékkel lenyomkodjuk. Az olvasztott fehér csokoládét átlósan rácsöpögtetjük a massza tetejére.
Lefedjük, és hűtőszekrényben 1-2 órát pihentetjük, hogy megkössön.
 
Alapinformáció
Nehézségi fok: könnyű
Előkészítés ideje: 5 perc
Elkészítési idő: 25 perc
Elegendő: 20 adag
 
Hétköznap esténként 19:00-tól az „Ünnepi sütőbajnokság”-ban cukrászok mérik össze tehetségüket a karácsonyi desszertek terén: többek közt mézeskalácsok, mogyorós-csokoládés torták, cukorrudak és fűszeres forró italok kerülnek a zsűri asztalára. Alább pedig egy egyszerű karácsonyi édesség, amivel lenyűgözhetjük a vendégeinket az ünnepek alatt.

Kommentek