Bűntudatmentes sütemények húsvétra

Bár az időjárás még sokszor rácáfol, igenis itt a tavasz! Egyre több a friss zöldség, így a húsvéti sonka mellé egyszerűen készíthetünk ízletes és egészséges menüt. Dudás Lili személyiedző receptjeit követve és a Scitec finom, fehérjedús termékeit felhasználva pedig könnyedén készíthetünk bűntudatmentes húsvéti finomságokat is.


Dudás Lili személyiedző, fitneszversenyző receptjeinek egyik alapanyaga ezúttal a krémes csokoládé és vanília ízű Diet Protein, amely magas fehérje -, ugyanakkor alacsony cukor - és zsírtartalommal bír, a répatortától a kókuszos pitéig sok féle desszert elkészítéséhez felhasználható. A Diet Proteinben lévő zöld tea kivonat ráadásul segít a fogyásban, a króm a vércukorszint egyensúlyban tartásában, a cink és a jód pedig jótékonyan hat az anyagcserére - így bátran használhatjuk kedvenc hagyományos süteményeink elkészítéséhez, még akkor is, ha odafigyelünk a kalóriákra! Összegyűjtöttük a legjobb recepteket, amelyekkel fehérjedús, egészséges és bűntudatmentes süteményeket készíthetünk az ünnepi asztalra!


Répatorta


Mi más kerülhetne húsvétkor a terítékre, mint a répatorta. Ez a könnyen elkészíthető, alakbarát verzió garantáltan minden diétázó, egészséges életmódot élő álma lesz!


Hozzávalók a piskótához:


4 tojás


20 dkg eritrit vagy tetszőleges édesítő


15 dkg darált dió


15 dkg szeletelt mandula


10 dkg zabliszt


1 csomag sütőpor


40 dkg reszelt répa


1 narancs vagy citrom reszelt héja


1 tk fahéj


Hozzávalók a mázhoz:


25 dkg sűrű kókuszkrém


1 adag vanília ízű Scitec Diet Protein


½ citrom reszelt héja


Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra (hőlégkeverésen), és vajazzunk ki egy tortaformát vagy tepsit. A piskóta hozzávalóit keverjük össze jó alaposan, simítsuk a kivajazott formába, majd süssük készre kb. 35 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük. Pihentessük a formában addig, amíg kézmeleg nem lesz, ezután borítsuk ki, és hagyjuk teljesen kihűlni. Közben keverjük el a máz a hozzávalóit, majd csurgassuk rá a piskótára. A tetejét díszíthetjük dióval vagy akár néhány szem friss áfonyával is.



Krémes emeletes epres


Reggelire, és desszertnek is tökéletes ez a szemet gyönyörködtető, krémes-habos palacsinta torony, ráadásul pár lépésben elkészíthető a Scitec Protein Pancake-nek köszönhetően.


Hozzávalók:


10 db Scitec Protein Pancake palacsinta (kókuszos vagy sima) – kb. 4 adagolókanálból készült mennyiség


30 dkg kókuszkrém


2 adag vanília ízű Scitec Diet Protein


25 dkg eper


Keverjük ki a palacsintatésztát a csomagoláson feltüntetett utasításnak megfelelően, majd süssük ki, és tegyük félre hűlni. Az epret tisztítsuk meg, a felét vágjuk apróra. A kókuszkrémet és a vaníliás ízű Diet Proteint alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a feldarabolt epret. Kenjünk meg krémmel egy palacsintát, tegyünk a tetejére egy másikat, ezt is kenjük meg, és folytassuk, amíg a palacsinta el nem fogy. A tetejére is kenjünk krémet, végül díszítsük a maradék eperrel.



Üdítős (Fanta) szelet


A népszerű sütemény diétás változata, lemondás nélkül. Odafigyeltünk arra, hogy az egyszerűen elkészíthető rétegek íze, állaga ne veszítsen élvezeti értékéből, valamint arra, hogy ezt a süteményt azok is bátran fogyaszthassák, akik az egészséges életmód hívei.


Hozzávalók a csokis alaphoz:


6 adagoló kanál Scitec Protein Brownie


annyi víz, hogy összeálljon tésztává


½ dl olvasztott kókuszzsír


Hozzávalók a krémhez:


50 dkg túró


1 citrom reszelt héja


½ citrom leve


25 dkg vaj/puha kókuszzsír


20 dkg eritrit vagy 1 adag vanília ízű Scitec Diet Protein


Hozzávalók a mázhoz:


7 dl zéró narancsos üdítő


2 csomag cukormentes vaníliapuding


Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra (hőlégkeverésen), közben béleljünk ki sütőpapírral egy tortaformát vagy tepsit. A brownie alapot keverjük el annyi vízzel, hogy sűrű masszát kapjunk, majd simítsuk a tepsibe, és kb. 25 perc alatt süssük készre. Ezt követően hagyjuk kihűlni a tésztát. Közben keverjük össze a túrós krém hozzávalóit, majd kenjük egyenletesen a brownie-ra. Készítsük el a vanília ízű pudingport a leírásban szereplő víz vagy tej helyett üdítővel, majd adagoljuk a túrókrém tetejére. Tegyük hűtőbe kb. 2 órára, és hagyjuk megdermedni, végül tálaljuk felszeletelve.



Étcsokis kókuszpite


Könnyű kis vasárnapi süti, a lustálkodós napokra – bűntudat nélkül. Nem baj, ha éppen kimaradt egy edzés, ettől a süteménytől nem kúsznak fel a plusz kilók.


Hozzávalók a pitéhez:


6 adagoló kanál eper-fehércsokoládé-kókusz ízű Scitec Protein Muffin


Annyi kókusztej/víz, hogy összeálljon tésztává


3 dkg kókuszreszelék


Hozzávalók a csokis krémhez:


40 dkg kókuszkrém


2 adag csokoládé ízű Scitec Diet Protein


10 dkg puha kókuszzsír


2 ek kakaópor


5 dkg reszelt étcsokoládé


1 tk rum aroma (elhagyható)


Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra (hőlégkeverésen). Egy tortaformát vagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A muffint az utasításnak megfelelően keverjük ki, és süssük készre kb. 15 perc alatt. Hagyjuk teljesen kihűlni a tortaformában, közben keverjük ki a csokikrémet: az összes hozzávalót alaposan dolgozzuk össze, majd vastagon kenjük meg vele az időközben kihűlt tésztát. Hűtőben pihentessük legalább 1 órát, majd tálaljuk felszeletelve.



Bögrés meggyes süti


Az elfoglalt háziasszonyok kedvence, csupa egészséges hozzávalókból. Egy bögre, egy kevés meggy, még néhány hozzávaló, és nemsokára az asztalon van a gőzölgő, egészséges meggyes pite.


Hozzávalók:


1 bögre* kefir


½ bögre olvasztott kókuszzsír


4 tojás


1 csomag sütőpor


1 bögre vanília ízű Scitec Diet Protein


1 bögre zabliszt


1 bögre darált mandula/mandula liszt


40 dkg magozott meggy (mirelit vagy cukormentes befőtt, 680g/üveg)


* 2 ½ dl


Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra (hőlégkeverésen). Egy tortaformát vagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A meggyet kivéve minden hozzávalót keverjünk össze egy nagy tálban, majd simítsuk az előkészített tepsibe. Szórjuk a tetejére a meggyet, majd kb. 25 perc alatt süssük készre, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk a formában kihűlni, majd kockákra vágva tálaljuk.

Kommentek