Az európai fagylaltok közül a nemzetközi zsűrinek a Karl cukrászda fagylaltja ízlett a legjobban

Az idei Gelato World Tour-on nagyon jól teljesített a magyar csapat. Az európai döntőn második helyezést elért Somogyi Renáta mellett a nemzetközi zsűri is egy magyar versenyzőnek ítélte a legjobb fagylalt különdíját. Karl Zsolt, a dunaharaszti Karl Cukrászda tulaja és főcukrásza által megálmodott epres-málnás mascarpone fagylalt ízlett a legjobban a világ számos pontjáról érkezett, független zsűrinek.


Karl Zsolt számára a fagylalt szenvedély és szakmai kihívás, játék az ízekkel, a különféle textúrákkal. A cukrászmester a klasszikus ízek mellett számtalan újdonsággal várja a vendégeit, sőt a magyar fogyasztó számára kedves süteményeket is fagylaltba álmodja. A lassan tíz éve működő cukrászdája mellé idén nyáron egy fagylaltozót is nyitott, ahol mindenki megkóstolhatja egyedi kreációit, amelyek természetesen kényelmi anyagok, mesterségek kiegészítők nélkül, prémium alapanyagokból készülnek. A széles választékban a glutén-, laktóz-, illetve cukormentes életmódot folytatók is könnyedén megtalálhatják kedvenceiket.

Karl Zsolt


Karl Zsolt a Karl cukrászat megálmodója dolgozott a budapesti Intercontinentalban, majd az érdi Pataki cukrászdában, több évet töltött Németországban, ahol egy panzió-kávézó-pékség családi vállalkozásban megtapasztalhatta, hogy mitől más, mitől több a német vendéglátás.


Bár élvezte a világlátást, hazai pályában gondolkodott, így – míg Németországban tanult, dolgozott, addig – Dunaharasztiban már építette a műhelyét. Az üzlet azonban többet kívánt, mint hitte, ezért elfogadott egy Santiago de Chilébe szóló felkérést. A chileiek neki köszönhetően ismerkedhettek meg a Torta Húngara-val, azaz a dobos torta chilei viszonyokra szabott változatával.


A hazatértét követően újra a Pataki cukrászda csapatát erősítette, majd belevágott a Karl cukrászdába, ahol természetes alapanyagokból, kényelmi termékek használata nélkül készíti különféle süteményeit, s idén végre egy régi álmát is valóra váltotta, s megnyitotta dunaharaszti Karl Fagylaltpalotáját, ahol végre annyiféle fagylaltot árulhat, amennyit csak szeretne.


Karl Cukrászda


2330 Dunaharaszti, Erzsébet u. 1.


+36 24 462 402


http://www.karlcukraszda.hu/


Karl Fagylaltpalota azaz Karl Kávézó és Fagylaltozó


2330 Dunaharaszti, Dózsa György út 12/A/C

Kommentek