A marhahúsos szendvicsek csúcsa

Egy szuper Food Network szendvics receptjét hoztuk mára.

 

Hozzávalók

A gruyere sajtos besamelmártáshoz

55 gr sótlan vaj

3 púpozott evőkanál finomliszt

500 ml zsíros tej

200 g gruyere sajt, lereszelve

Durva szemű só és frissen őrölt feketebors

1 evőkanál ecetes torma

A majonézes rukkolához

1 csomag bébi rukkola

½ citrom leve

Durva só és frissen őrölt feketebors

110 g majonéz

A marhahúsos szendvicshez

1 bagett

Extra szűz olívaolaj

225 g marha rostélyos, vékonyra szeletelve

Só és frissen őrölt feketebors

Édesköményes káposztasaláta (recept alább)

Édesköményes káposztasaláta

1 nagy édeskömény gumó, a levélzet eltávolítva és apróra vágva

½ citrom leve

110 g majonéz

3 púpozott evőkanál tejföl

150 g coleslaw (reszelt káposzta és répa) keverék

2 evőkanál friss tárkonylevél, felvagdosva

2 evőkanál friss petrezselyem, felvagdosva

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

Só és frissen őrölt feketebors

Elkészítés

A gruyere sajtos besamelmártás

1) Egy serpenyőben közepes lángon megolvasztjuk a vajat. Hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan keverjük, amíg teljesen összeáll – óvatosan, nehogy odakapjon!

2) Folyamatos keverés mellett fokozatosan beleöntjük a tejet, és fakanállal elkeverünk minden csomót. Ahogy a keverék besűrűsödik, tovább kevergetjük, míg felforr – így biztosítjuk, hogy a liszt teljesen megfőjön.

3) Beleöntjük a reszelt sajtot, és még egy percig kevergetjük, míg a sajt teljesen elolvad. Hozzáadjuk az ecetes tormát, és sóval, feketeborssal ízesítjük, majd félretesszük, de melegen tartjuk.

A majonézes rukkola és az édeskömény saláta

A rukkolát, a citromlevet és sót, feketeborsot a konyhai robotgép edényébe öntjük, majd a tetejére jön a majonézt. Addig mixeljük, amíg szépen összeáll. Megkóstoljuk, és az ízesítését - tetszés szerint –változtathatjuk.

Az édeskömény saláta összes hozzávalóját egy tálba öntjük, és jól összekeverjük.

A marhahúsos szendvicshez

1)A vékony rostélyos szeleteket egy zsírpapírral borított vágódeszkán két adagra osztjuk, a szeleteket zsindelyszerűen egymásra fektetjük. A “zsindelyeket” két réteg frissentartó fólia közé helyezzük, és klopfolóval (vagy egy serpenyővel) kilapítjuk.

2) Az első klopfolás után levesszük a fóliát, a széleket behajtjuk, majd új fóliát helyezünk fel, hasonlóan az előbbihez és tovább klopfoljuk a húst. Ezt követően a húst frissentartó fóliába csomagolva hűtőszekrényben tároljuk. Így a hús elő van készítve, tetszés szerint bármikor kisüthető.

3)Egy nagy, lapos grillező serpenyőt közepes tűzön felmelegítünk. Kettévágjuk a szendvicskenyeret, olívaolajjal finoman meglocsoljuk, és a serpenyőbe helyezzük.

4)Kivesszük a húst a hűtőszekrényből. A hús egyik oldaláról lehúzzuk a fóliát, és sóval valamint borssal ízesítjük. Az ízesített felével lefelé a serpenyőbe helyezzük, majd a másik feléről egy gyors mozdulattal lefejtjük a fóliát, és azt is az előbbiek szerint ízesítjük. Lassan sütjük, amíg szaftos és puha lesz, a színe éppen csak erősebb a rózsaszínnél. A húst megfordítjuk, és a sajtos besamelmártással leöntjük.

5)Felszolgáláshoz a bagettet először keresztben, majd hosszában félbevágjuk, mindkét felét megkenjük a majonézes rukkolával. Az alsó felére helyezzük a sajtmártásos marhahús szeleteket, majd egy adag édesköményes káposztasalátát kanalazunk ennek tetejére.

Alapinformáció

Nehézségi fok› közepesen nehéz

Előkészítés ideje› 25 perc

Főzés ideje› 15 perc

Elegendő› 2 személynek

Kommentek