A legstílusosabb éttermek idén ősszel is együtt főznek – SVÉT 2019

Minden eddiginél különlegesebb helyszín, a Stílusos Vidéki Szállodák vendégeskedése, illetve az ő jóvoltukból a reggelizés lehetősége, gasztroszínpad, megannyi workshop, előadás, gyereksarok, környezettudatos tálalási szemlélet, regionális alapanyagok és Tóth Vera esti koncertje várja a vidéki gasztronómia elkötelezett híveit Rácalmáson a Magyar Turisztikai Ügynökség által támogatott SVÉT 11.0 nagyrendezvényén. 

AUGUSZTUS 1-JÉN ELINDULT A REGISZTRÁCIÓ!


Az előzetes regisztráció azért fontos, hogy a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVET) éves nagyrendezvénye ne válhasson tömegrendezvénnyé és megmaradhasson annak, ami mindig is volt: egy szerethető gasztrorandevúnak.


Regisztrálj még ma!


2019. szeptember 8., vasárnap - Stílusos Vidéki Éttermiség újratöltve


1 hangulatos, nemesi kúria


17 tagétterem, 2 vendégétterem 


2019. szeptember 8-án


Rácalmáson, a Jankovich-kúriában.


 


A HELYSZÍNRŐL: Rácalmás, alig 50 percnyi autóútra fekszik Budapesttől. A XVIII. századi nemesi kúria nyitott terei pazar kulisszákat kínálnak a találkozónak és talán nem túlzás azt állítani, hogy a helyszínválasztás különlegesebb, mint valaha.
 
A JANKOVICH-KÚRIÁRÓL: A Jankovich Kúria Hotel és Étterem
2016-ban nyert felvételt a Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalomba. A gasztrokoncepció kialakítója Ruprecht László, a hely különlegessége, hogy a Hankook gumiabroncsgyár közelségét kihasználva a nemzetközi konyha mellett koreai konyhát is visz. A Jankovich-kúria persze nem csupán étterem: magas szintű szállodai és wellness szolgáltatásainak köszönhetően itt a testen kívül a lélek szintén felüdül.
 
 A TALÁLKOZÓN RÉSZTVEVŐ ÉTTERMEK:

 1. Almalomb Hosszúhetény

 2. Anyukám Mondta – Encs

 3. Erhardt Étterem Sopron

 4. GUSTO 13 – Veszprém

 5. Gusteau Kulináris Élményműhely – Mád

 6. IKON Étterem – Debrecen

 7. Jankovich Kúria Hotel és Étterem

 8. Kistücsök Étterem – Balatonszemes

 9. La Maréda Étterem Győr

 10. Macok Bisztró és Borbár – Eger

 11. MANDULA Étterem és Bor-Bár – Villány

 12. Nomád Hotel – Noszvaj

 13. Pajta - Őriszentpéter

 14. PalKonyha – Palkonya

 15. Platán Restaurant & Café - Tata

 16. Rosinante Étterem – Szigetmonostor

 17. Viator Apátsági Étterem – Pannonhalma


 
MEGHÍVOTT VENDÉGEK: 

 1. Pannónia Gasztrohajó – Budapest

 2. 67sigma – Székesfehérvár


 KÖZÖS NEVEZŐ: Közös nevező mindig van és ez nem csak a vendéglátás szeretete, hanem az ételekben kötelezően megjelenítendő azonos alapanyag is. Az egyik ezúttal a Jankovich-kúria jelképe, az alma lesz, míg a másik opció, egy regionális alapanyag hangsúlyos szerepeltetése abból a térségből, ahonnan adott étterem érkezik. A SVÉTlapon így a menü által kirajzolódik hazánk íztérképe is. 
 
EZT ISSZUK MAJD: 

 • Borok – Laposa Birtok, Royal Tokaji, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Thummerer Borászat, Gedeon Birtok, Borbély Pincészet

 • Sörök – a fesztivál zöldalmás sörét a séfsöröket a Zip’s Brewhouse készíti

 • Pálinkák – Bestillo, Szicsek

 • Kávé – Nespresso, Black Sheep

 • Olajok - Grapoila


KÖRNYEZETVÉDELEM: A Stílusos Vidéki Étterem nemet mond a környezetterhelésre, ezért az eseményen a Kitchy Design 100%-ig lebomló termékeiben kínáljuk ételeinket.
 


PROGRAMOK:
 
2019. szeptember 7. 

 • 19.00 – jótékonysági vacsora a Jankovich-kúriában (regisztráció szükséges!)


2019. szeptember 8.

 • 9.00 - stílusos reggelizés a Stílusos Vidéki Szállodák standján (állófogadás a télikertben, külön regisztráció szükséges!)

 • 12.00 – a SVÉT-éttermek nyitása

 • 12.00 – gasztroszínpad (a színpadon szakmai beszélgetések, workshopok váltják egymást (pálinkakóstolás – Gönczi Barack, kávékóstolás – Nespresso, csokoládé kóstolás és workshop – Harrer csokoládé, kenyérsütés kovásszal – Ormós Gabriella, Kovászlabor, olajkóstolás – Grapoila, séfsörök bemutatója – Zip’s Brew House). 

 • 12.00 – Mini SVÉT, avagy játszóház a legkisebbek számára

 • 19.00 – Tóth Vera koncert


ÚJDONSÁGOK A FESZTIVÁLON:
 
FESZTIVÁLTÉRKÉP: A SVÉT 11.00 helyszíni térképe a regisztrációnál vehető át. A lapon szavazásra buzdítunk. Add le kedvenc fesztiválételed online a karszalagodon látható vonalkóddal együtt regisztrációs felületünkön, hogy te nyerd meg a 2 fős álomvacsorát a Pannónia Gasztrohajón!
 
ÚTLEVÉL: Szintén a regisztrációnál vehető át a 2019/2020-as SVÉT gasztroútlevél.
 


REGISZTRÁCIÓ: Az eseményre 3000 főt várunk. Regisztrálni 2019. augusztus 1-től lehet három idősávban: 12.00, 14.00 és 16.00-ra. 
 
FIZETÉSI MÓDOK: A regisztrációs díj 3000 Ft-ja teljes egészében levásárolható. Ezt az összeget kuponok formájában adjuk oda, ezen felül készpénzzel és bankkártyával lehet fizetni.
 
KÖZLEKEDÉS: transzfer a vasútállomástól a rendezvény helyszínére. A vonatok Budapestről a Déli Pályaudvarról indulnak.
 
svet.hu, facebook.com/stilusos 
 
 
A SVÉT MOZGALOMRÓL:
Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Fogadóban 2012 februárjában jött létre az első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a fogékony közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 17 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek népszerűsítése évi egy nagy, illetve több kisebb rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek.
 

Kommentek