10 kihagyhatatlan vegán finomság

Több mint egy éve próbálkozom a vegánsággal. És mondhatjuk úgy, hogy csúfos kudarcot vallottam... vagy inkább úgy, hogy sokat tanultam! És ez a második nézőpont nemcsak hogy szimpatikusabb, de fontosabb is. Most összegyűjtöttem nektek 10 olyan ételt/alapanyagot, amit ez alatt az út alatt szerettem meg.

"A Vegánok tisztán növényi ételeket fogyasztanak, (hús, tejtermék, tojás, méz és más állati származékoktól mentes), de ezen kívül nem vásárolnak és nem támogatnak semmit, ami az állatok kihasználására épül, vagy abból származik."
Forrás: https://veganspirit.blog.hu
 
Igazából soha nem akartam én vegán lenni. Nem is lehetnék ezzel a munkával, ami a gasztronómia sokféle ágához is fűz. Sokat kóstolok és főzök megrendelésre/munkából kifolyólag, így bizonyos napokon gyakorlatilag nem én döntöm el, hogy mi legyen az ebédem vagy a vacsorám...
 
De mindig izgatott a vegánság, és tisztelem azokat, akik önmagukkal és a környezetükkel is harmóniában ezt az életmódot követik, és úgy gondolom, hogy húsfogyasztóként is szabad és lehet tanulni tőlük.
Hát én tanultam, és olyan ételekbe, alapanyagokba szerettem bele, amik ma már az életem szerves részét képezik.
 
Talán a dmBio az a márka, ami a legtöbb mentes, bio és vegán alapanyaggal ismertetett meg, illetve azóta is innen szerzek be egy csomó finomságot.
Így most 10 olyan kedvencem jön, ami bármelyik dm-ben beszerezhettek ti is.
 


Quinoasaláta zöldséggel
Az egyik kedvenc "gyorskaja" típusaim az ilyen dobozos, előrecsomagolt cuccok. Semmi dolgod vele, csak megmelegíted (vagy nem melegíted meg) és eszed, gyakorlatilag bárhol. Egészséges, finom és mobil vagy vele. És az ilyen termékekkel remekül ki lehet küszöbölni, hogy véletlenül csak egy zsemlét vagy csokit toljon be az ember.
https://www.dm.hu/dmbio-quinoasalata-zoldseggel-p4010355325334.html
 
Bio kenyérfeltét
A vegán próbálkozásaim sokszor buktak meg azon, hogy nem tudtam mit tenni a szendvicsembe/re. A vegán sajt drága, zöldség nem mindig volt többféle otthon, és a sima vajas kenyér meg, hát... Viszont ha az ember betáraz vegán pástétomokból és kenyérfeltétekből, akkor igen jókat ehet, egyszerűen. Ezek a kencék isteniek. Főszeresek, krémesek, és tényleg nem hiányzik melléjük semmi állati.
https://www.dm.hu/dmbio-bio-kenyerfeltet-fuszeres-vegan-p4010355269843.html
 
Fusilli száraztészta vöröslencséből
Imádom, hogy a tészta a legtöbb esetben vegán. Én tojásos tésztát amúgy sem vásárolok már évek óta, így nem volt nagy váltás a vegán próbálkozások után sem.
Azonban olyan érdekességekkel ismerkedtem meg, mint a vöröslencséből készült fusilli, ami csodaszép színnel rendelkezik és még egészséges is. Sokszor újravettem már.
https://www.dm.hu/dmbio-fusilli-szarazteszta-voroslencsebol-p4010355439666.html
 
Ropogós sós snack
Egészséges nassolnivalóból sohasem árt betárazni. Ez az állatos keksz az egyik kedvencem. Váltsátok le erre a ropit!
https://www.dm.hu/dmbio-ropogos-sos-snack-p4010355328830.html
 
Paradicsomszósz zöldséges bolognaival
Ez az abszolút kedvencem! Óriási bolognai rajongó vagyok! Még a menzás, olajos verziót is fulladásig tudtam enni. Aztán megkóstoltam ezt, ezt a paradicsomos, zöldséges, izgalmas állagú csodát, és szerelmes lettem. Tényleg hajaz a húsos ragura az állaga, és az íze... megkockáztatom, hogy jobb mint az eredetié!
https://www.dm.hu/dmbio-paradicsomszosz-zoldseges-bolognaival-p4010355327062.html
 
Vegetáriánus rúd
Ez az az étel, amit mivel nem lettem vegán, nem sokszor veszek mostanában, de ha valaki át szeretne állni, és pótolni szeretné a virsliskolbászos életérzést, akkor nagyon ajánlom. Az állaga olyan, mint a sima virslié, az íze pedig kissé intenzívebb, fűszeresebb.
https://www.dm.hu/dmbio-vegetarianus-rud-p4010355142917.html
 
Bio almachips
Édes ropogtatnivaló is kell! Az a trükk, hogy az ember ilyet vesz chips helyett, és ha már ez van otthon, akkor ezt eszi.
https://www.dm.hu/dmbio-bio-almachips-p4010355198105.html
 
Kalciumos rizsital
A vegánság hatására teljesen lejöttem a tejről. A kávémat, a sütimet és minden más ételemet is növényi alternatívával készítem.
Nem ugyanolyan az íze, de miután megszokod, megszereted. Tényleg!
https://www.dm.hu/dmbio-kalciumos-rizsital-p4010355321688.html
 
Kókusztej
A tejszínt is nehéz nélkülözni (hát még a tejfölt), de a kókusztej pl. tökéletes alternatíva. Sőt! Én imádom a kókusz ízét, így egyáltalán nem zavar, ha egy ragu vagy süti kissé kókuszos behatást kap.
https://www.dm.hu/dmbio-kokusztej-p4010355535863.html
 
Epres crunchy quinoával
Nem vagyok nagy zabkásás, és amúgy édesszájú sem, de azért van úgy, hogy rámjön... és olyankor gyümölcs helyett vagy mellett az ilyen "müzliféléket" falom. Isteni!
https://www.dm.hu/dmbio-epres-crunchy-quinoaval-p4058172010989.html
 
És még folytathatnám hosszan a sort, mert tényleg sok vegán alapanyagot használok, és sok vegán fogást készítek.
Higgyétek el, egyáltalán nem fájdalmas és nem kifejezetten lemondásokkal teli a vegán menü. Sokkal inkább izgalmas, új és felszabadító érzés, ha az ember beiktatja az életébe.
 
Húsmentes hétfő? Vegán vacsora ma?
Ti bevállalnátok?
 

Kommentek