Ügyes a kezed? Klassz lenne elutazni valahova a gyerekekkel? Vegyél részt az Alkotó Energia pályázatán, és pakold össze a bőröndöket!

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. országos pályázatot hirdet ügyes kezű alkotók számára, akik régi bútorokból újat varázsolnak, használati tárgyakat készítenek, díszítenek vagy újítanak fel különböző technikákkal. A főnyeremény egy öt éjszakás üdülés teljes ellátással Balatonfüreden, melyet megspékelnek még egy ötvenezer forintos kreatív termékek vásárlására jogosító ajándékutalvánnyal is. A második díj is utazás, szóval ideje szerencsét próbálni és valami szépet és hasznosat alkotni!

 

Több mint hobbi

A DIY (Do it yourself – csináld magad) eleinte csak három fura betűt jelentett a legtöbb ember számára. Aztán hazánkba is betört, és azóta is vad tempóban dübörög a mozgalommá duzzadt barkácsolási láz. A DIY ugyanis olyan tevékenységet jelet, melynek során az emberek otthon készítenek, alkotnak és újítanak fel tárgyakat ahelyett, hogy szakembert hívnának, vagy új terméket, tárgyakat vásárolnának meg. A mozgalom nem csupán egy jópofa szabadidős tevékenység, egy hobbi, mellyel el lehet ütni az időt, vagy örömet, sikerélményt ad, hanem a környezettudatosság záloga is, hiszen a meglévő értékek megőrzésére, a hulladékok újrahasznosítására nyújt lehetőséget.

Három kategóriában lehet pályázni

Még idén december 31-éig lehet benyújtani a pályaműveket az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. országos DIY (Do It Yourself! – Csináld magad!) alkotók számára kiírt Alkotó Energia nevű pályázatára, melynek célja, hogy elősegítse és népszerűsítse a meglévő értékek megőrzését, ezzel pedig a környezettudatosságot és a potenciális hulladék mennyiségének csökkentését. Három kategóriában lehet indulni, mégpedig bútorok felújítása, festése, bútor - és használati tárgy készítése meglévő, használt tárgyak, anyagok, bútorok felhasználásával, és használati és egyéb kisebb tárgyak dekorálása témakörökben. A pályázók akár mindhárom kategóriában egyszerre is nevezhetnek, kategóriánként legalább egy, legfeljebb pedig három különböző tárggyal. A pályázás regisztrációhoz és részvételi nyilatkozat aláírásához kötött, melyet a www.alkotoenergia.hu internetes oldalon lehet eszközölni. A pályázaton a tizenhatodik életévüket betöltött, magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező természetes személyek vehetnek részt.

153-an tuti nyernek!

Nyerni már önmagában is klassz dolog, hát még, ha a nyeremény értékes és értelmes. Jó dolog érezni azt is, hogy a saját kézzel alkotott tárgy másnak is tetszik, és azt értékesnek találja. Az Alkotó Energia pályázat főnyereménye nem más, mint egy öt éjszakás üdülés teljes ellátással az egész család számára Balatonfüreden, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Rekreációs Központjában, melyet egy ötvenezer forint értékű, kreatív termékek vásárlására jogosító ajándékutalvány-csomaggal is kiegészítenek. Ám a második helyezett sem szomorkodhat, hiszen az ő nyereménye egy három éjszakás üdülés teljes ellátással szintén az egész család számára a paksi Erzsébet Nagy Szállodában, plusz egy negyvenezer forint értékű, kreatív termékek vásárlására jogosító ajándékutalvány-csomag. A harmadik helyezett online lakberendezési tanfolyamon való részvételre jogosító utalványt és egy harmincezer forint értékű kreatív termékek vásárlására jogosító ajándékutalvány-csomagot kap. De a többieknek sem kell elkeseredni, hiszen további százötven pályázó egyenként ötezer forint értékű, kreatív termékek vásárlására jogosító ajándékutalványban részesül. A pályázatok elbírálása jövő februárban várható.

Szóval még nem késő regisztrálni, és valami olyat létrehozni, mely nem csupán hasznos, de szemet is gyönyörködtető. Ha pedig igazán beleadtuk szívünket, lelkünket, és a zsűritagok is egyetértenek, akkor már lehet is csomagolni azokat a bőröndöket, mégpedig az egész család számára.

Az Alkotó Energia pályázatról bővebb információt itt talál: www.alkotoenergia.hu

Kommentek