Egyre menőbb a kutyabarátság Magyarországon – Az Év Kutyabarát Helyei 2018

A Kutyabarát.hu 2014-ben szervezte meg először az Év kutyabarát helye kampányt elsődlegesen azzal a céllal, hogy a kampányban induló kutyabarát szolgáltatások és helyek kitüntetett figyelmet kaphassanak az év ezen szakaszában. Évről évre egyre több vendéglátó – és szálláshely, valamint vállalkozás figyel fel arra, hogy hazánkban is egyre több kutyatartó a kutyájával együtt szeretné igénybe venni az adott hely szolgáltatásait. 

A kampány indulása óta megkétszereződött a kampányban résztvevő helyek száma, mely jól mutatja, hogy hazánkban a felelős kutyatartás kultúrája nagymértékben fejlődött. „2018-ban rekordszámú nevezés, 135 kutyabarát szolgáltatás vett részt a kampányban, a 11 kategóriában összesen 40 díj került kiosztásra, a szavazatok száma pedig meghaladta a 27.000-et.” – mondta el Barabás Évi, a díjátadó háziasszonya és moderátora.
 
Idén is a közönségdíj, illetve a zsűri díj mellett különdíjakat is osztottak partnereink több kategóriában. A kampány támogatói, a Nestlé Purina, a Bayer Animal Health és a MagNet Bank már évek óta a kampány kiemelt partnerei. Az állami szerepvállalás is egyre számottevőbb, az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal is az állatvédelem és a felelős kutyatartás népszerűsítését tűzte ki célul, mely az Év Kutyabarát Helye kampány sikeréhez is hozzájárul.
 
Pallós László, a Nébih osztályvezetője elmondta: „a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal mindig is kiemelten kezelte az állatvédelmet és több úton is tevékenykedünk ennek érdekében. Egyrészt a jogszabály alkotás és módosítás terén, hogy mindenkinek iránymutatást tudjunk adni például a megfelelő állattartásról. Másfelől azt valljuk és hisszük, hogy a tudatformálás az egyik leghatékonyabb eszköz, éppen ezért a kiadványainkon keresztül szeretnénk az emberek figyelmét felhívni a felelős állattartásra. A Kutyakötelesség a felnőtteket, a Harmóniában együtt kiadványunk pedig a gyermekeket kívánja megszólítani. Mindemellett, örömmel csatlakozunk minden olyan programhoz, mely az állatok védelmét és felelős tartásukat szolgálja.”
 


A kereskedelmi szektor is nagy figyelmet fordít a felelős kutyatartás kultúrájának kommunikálására, népszerűsítésére, valamint az állatvédelemre.
 
Kedvenceink, társaink és olykor és leghűségesebb barátaink is egy személyben. Célunk az ember-állat barátság meghosszabbítása. A Bayer a legújabb tudományos kutatások eredményeit és a legkorszerűbb technikákat alkalmazva fejlesztette ki paraziták elleni termékeit melyekkel kedvenceink számára hatékony védelmet nyújt mind a külső mind a belső paraziták ellen. A kisállatok hatékony gyógyításán felül segítünk megelőzni az állatokról emberre terjedő fertőző betegségek kialakulását. Fontosnak tartjuk az állattartók felvilágosítását, illetve a hatékony betegség-megelőzés lehetőségeinek ismertetését. A Bayer Hungária Kft. Állategészségügyi részlege a felelős állattartási gyakorlat fontos elemeként kiemelt figyelmet fordít az állatvédelemre. Ott kívánunk segíteni, ahol erre a legnagyobb szükség van. Az elmúlt években felhívtuk a figyelmet a kulturált állattartásra a kutyafuttatók, kutyajátszóterek használatára. Két kutyafuttatót fel is újítottunk és állatmenhelyeket valamint örökbefogadási akciókat is támogattunk.” – hangzott el Dr. Aladics Balázs, a Bayer Animal Health dél-európai vezetőjének beszédében.
 
„A Nestlé Purina szívügyének tartja a felelős kutyatartás minél szélesebb körben történő terjesztését. Elsősorban az örökbefogadás támogatását tűztük ki célul, ennek érdekében már sok éves múltra visszatekintő együttműködésünk van a HEROSZ Budapesti Állatotthonával, akit az állatok takarmányozása terén segítünk, valamint a kommunikációs tevékenységükben is támogatjuk őket, hogy minél több emberhez eljuthasson az információ gazdira váró kutyákról, macskákról. A másik terület, melynek elkötelezett híve vagyunk, a kutyabarát iroda (illetve bármilyen kutyabarát közösségi tér), hiszen mi is tapasztaljuk ennek pozitív hatásait a mindennapokban a kollégák hangulatán és elkötelezettségén. Hiszünk benne, hogy ha a gazdik és kedvenceik együtt lehetnek, az gazdagítja az életünket.” – fejtette ki Hanzel Lajos, a Purina Magyarország igazgatója.
 
„Büszkék vagyunk az összes helyre, aki részt vett az Év Kutyabarát Helye 2018 kampányban, mert ezzel egyértelműen a kutyabarátság mellé álltak. Ez fontos, mert a kutyabarátság csakis a hozzáálláson múlik, semmi különösebb nem kell ahhoz, hogy valaki kutyabaráttá váljon – természetesen a hatályos szabályok betartása mellett. Örülünk, hogy – a kampánynak is köszönhetően – folyamatosan fejlődik a hazai kutyatartás kultúrája és egyre szélesebb körben válik a kutyabarátság elfogadottá.” – mondta el Sziládi-Kovács Tibor, a Kutyabarát.hu alapítója.
 


 
Az Év Kutyabarát Helye 2018 díjazott helyei:
 
Bolt/Üzlet kategória
Kutyabarát Balaton különdíj: Siófoki Tourinform Iroda
Zsűridíj: Dorko Flagship Store, Budapest
Közönségdíj: Sziromszerelem Virág-Ajándék, Mezőtúr
 
Üzletközpont kategória
Zsűridíj: Asia Center Család- és Állatbarát Bevásárlóközpont, Budapest
Közönségdíj: Pécs Plaza
 
Cukrászda kategória
A Turizmus & Vendég különdíja: FitCandy, Budapest
Zsűridíj: Anjuna Ice Pops, Budapest
Közönségdíj: Sovány Vigasz, Pilisvörösvár
 
Romkocsma/borbár/pub kategória
A Turizmus & Vendég különdíja: DiVino Kecskemét
Zsűridíj: Anker't, Budapest
Közönségdíj: Fadrusz Söröző
 
Vidéki kávézó kategória
A Turizmus & Vendég és a Bayer Animal Health különdíja: PURE. Coffee and More, Gödöllő
Zsűridíj: Cafe Frei Szombathely
Közönségdíj: Cafe Mug, Pápa
 
Vidéki étterem kategória
A Turizmus & Vendég különdíja: Echo Étterem, Tihany
A Funzine különdíja: Szomszéd kertje, Csopak
Az InfoPont különdíja: Vadásztanya Bisztró és Borozó, Siófok
Zsűridíj: Fészek -étel és hotel-, Zánka
Közönségdíj: Lavender terasz, Balatonvilágos
 
Budapesti kávézó kategória
A Turizmus & Vendég különdíja: Caffé 22
A Magnet Bank különdíja: Ecocafe Bio Specialty
Zsűridíj: Bookline Móricz Könyvesbolt és Kávézó
Közönségdíj: Meadow Cafe
 
Budapesti étterem kategória
A Turizmus & Vendég különdíja: Anonymus Bar & More
A Nestlé Purina különdíja: BESTIA
A Funzine különdíja: Mazel Tov
Zsűridíj: Vegan Love
Közönségdíj: Hari Kebab
 
Panzió/vendégház kategória
Zsűridíj: Erdei Kisház, Noszvaj
Közönségdíj: Bacchus Apartman és Vinotéke, Badacsony
 
Szálloda kategória
A Turizmus & Vendég különdíja: Tisza Balneum, Tiszafüred
A CsodálatosBalaton.hu különdíja: Fenyves Yacht Club Hotel, Balatonfenyves
Zsűridíj: Abbázia Country Club Hotel, Nemesnép
Közönségdíj: Szépalma Hotel és Ménesbirtok, Porva-Szépalmapuszta
 
Munkahely kategória
A HR Power különdíja: Asia Center Család- és Állatbarát Bevásárlóközpont irodája, Budapest
A NÉBIH különdíja: Lounge Group
A Kreatív Magazin különdíja: Artificial Group
Zsűridíj: Café Communications
Közönségdíj: 89.5 Music FM
 

Kommentek