A bátor önkifejezésre szólít fel az IKEA új limitált kollekciója

Március elsején érkezik az IKEA legújabb dizájner együttműködése, amely egy új merész és nőies színt visz a svéd lakberendezési vállalat megszokott skandináv letisztultságot tükröző kínálatába.

Az OMEDELBAR névre keresztelt kollekció a Hollywoodban tevékenykedő svéd stylist és divat aktivista, Bea Åkerlund tervei alapján készült és a bennünk rejlő merészség kifejezésére buzdít. A kollekció különlegessége, hogy bátran használja a különféle anyagokat, divatos formákat és színeket, és olyan meghökkentő inspirációkból építkezik, mint például a 3D modellezés. Az OMEDELBAR kollekció minden egyes eleme egyszerre önkifejezés, divat és stílusos kiegészítő.
 


Glamúr és Gótika
A jelmeztervezőként és stylistként tevékenykedő Bea Åkerlund nevét jól ismerik a film-, a zene- és a divatiparban. Jelenleg Los Angelesben él, és kreációit számos híresség viselte az elmúlt évek során – Lady Gaga, Beyoncé, Madonna és Rihanna is dolgozott már együtt a tervezővel. Bea a művészvilágban jól ismert polgárpukkasztó, extravagáns, mindig a határokat feszegető stílusáról, amit nem csak saját magán, de az általa megalkotott kreációkon keresztül is szeret kifejezni. Inspirációját Hollywood aranykorából, az ötvenes évek romantikával teli fekete-fehér klasszikus filmjeiből valamint a napjainkban reneszánszát élő, gazdagon díszített, mély és sötét árnyalatokat az arannyal ötvöző gótikus stílusból meríti. A két irányzat izgalmas ötvözete köszön vissza az IKEA-val közösen megálmodott limitált kollekcióban is.
 


Csíkok és csókok
Az OMEDELBAR kollekció egy exkluzív hálószoba és budoár érzetét kelti. A merész színválasztás, a fekete és a fehér dominanciája, amely az érzéki és kihívó élénkpirossal egészül ki olyanoknak készült, akik nem félnek felvállalni függetlenségüket és a személyiségükben rejlő erőt. A kollekció a dimenziókkal játszik – hiszen ki mondta, hogy a zsebórának pont akkorának kell lennie, hogy elférjen a tenyerünkben? vagy épp a kalapnak az legyen a rendeltetése, hogy fejfedőként hordjuk? Bea imádja a csíkozott mintákat, ezért ez a minta a kollekció meghatározó elemévé vált, csakúgy mint a piros csókos száj, amit számos formában, különböző méretű díszpárnákon, falmatricaként, vagy épp rúzslenyomatos poharakon köszön vissza. A vörös ajak olyannyira meghatározó a tervező életében, hogy saját bevallása szerint rúzsozott ajkakkal alszik éjszaka.
 


Nem csak stílusos, de innovatív is
A kollekcióban található egy különleges, fekete, mintájában egy hálót idéző kéz alakú falra rögzíthető kézfej is. A dizájnhoz Bea különösen ragaszkodott, a kivitelezés azonban probléma elé állította az IKEA csapatát, ugyanis a részletgazdag kialakítás miatt túlságosan költséges lett volna a termék hagyományos módon történő gyártása. A probléma megoldása új utakat nyitott az IKEA számára, hiszen ez a kézfej lett a svéd lakberendezési vállalat első 3D nyomtatással készült tömegtermelésre szánt terméke.
 

Kommentek