Szuper reggeli villámgyorsan

A nevem Czeglédi Bernadett, kezdő gasztroblogger és ételfotós vagyok, valamint étel intoleráns. Ez az első bejegyzésem a Blans.hu oldalán. Fogadjátok szeretettel, és készítsétek el ti is ezt a szuper reggelit!

Ha az ember lánya hét éven át tartó bőrbetegséggel küzd, s az orvosok éveken átnyúló, hosszas vizsgálatai és kezelései ellenére sem tapasztal javulást, sőt mi több, azt észleli, hogy fehér ruhás segítői értetlenül állnak a probléma fölött, ez a bizonyos lány hosszas töprengés után úgy dönt, nincs más hátra, mint előre... alternatív megoldásokat kell keresni.
Főként, ha már nem csak a bőre állapota, de az emésztőrendszere is jelzi, hoppá! valami nincs itt rendben kérem.
 
 
Némi, az online felületeken böngészve eltöltött nap után arra a megállapításra jut, hogy a különféle gyomor- és emésztési problémák szoros kapcsolatban állnak testünk egyik fő védekező rendszerével, azaz a bőrünkkel. Barátai ajánlásával felkeres egy természetgyógyász szakembert, aki összeállít számára egy egyénre szabott diétát, ígérve a probléma legkésőbb fél éven belül megszűnik majd. A lány hitetlen, de mivel annyi mindent kipróbált már úgy dönt, történjen bármi, Ő belevág. És láss csodát, két - a diéta pontos szabályait betartott - hónap után bőre irritáltsága megszűnik, a foltok halványodnak, majd szinte már- már észrevehetetlenül visszahúzódnak.
 
Ez az én történetem. Ételintolerancia. Sokan ismerjük ezt a kifejezést. Mára már tömegek kutatják az internetet tüneteik enyhítése céljából. Kinek ez, kinek az, kinek kombinált, vagy kereszt... mindenféle allergiával találkozhatunk. Nálam mind a laktóz-, mind a gluténérzékenység számításba jön, és bizony van amire csak a diéta nyújt megoldást. Először kétségbe esünk, majd szép lassan rájövünk, hogy manapság számtalan alternatív lehetőséggel színesíthetjük étkezéseinket úgy, hogy nem kell a fellépő tünetektől tartanunk.
A mai reggelim is ezt példázza.
 


Hozzávalók:
1 doboz laktózmentes gyümölcsjoghurt (ha lehet válasszunk cukormenteset)
10 szem érett, zamatos szederszem
pár szem áfonya
gluténmentes, cukormentes müzli
díszítésnek egy- két levél citromfű
egy korgó gyomor és elégedett, széles mosoly fogyasztás közben
 
És miért pont áfonya és szeder? Mert ezt a két gyümölcsöt igazán szeretem.
 
http://ripiszke.hu

Kommentek