GoFree, avagy mindenmentes zabpelyhes finomság

Változatosan étkezni egy nem diétás életmód során sem egyszerű, nem, de pláne, ha állandóan azt kell figyelnünk, mit ehetünk. Ez a gofri szempillantás alatt elkészül akár egy finom reggelire, akár egy vasárnapi gyors ebéd utáni desszertre vágyunk. A tészta elkészítése és a sütés néhány percet vesz csak igénybe és az elkészült adagból jut az egész családnak. A lenti mennyiségből 10 darab gofrink lesz.

Ízesítés egyéni kedv és hangulat szerint. Én most citromos, mézes mascarpone krémmel, áfonyával, és aszalt fügével tetézem. Az aszalt fügének külön története van, ugyanis egy Rovinjban tett hosszú hétvége alkalmával sikerült beszereznünk. Teljesen véletlen, kóstolás után két zacskónyi került a kosarunkba. Érthetetlen. De mégsem! Életemben ilyen mély zamatú aszalt fügét még nem ettem. Épp annyira édes amennyire kell, és állagát tekintve is tökéletes. Igazi isztriai gyöngyszem. Ajánlom azoknak, akik esetleg horvátországi nyaralásukat tervezik, hogy ebbe a velencei hangulatot idéző, olasz hatást keltő kisvárosba mindenképpen látogassanak el. Utcácskái szűk, hegyről le és föl kacskaringózó sikátorok, épületeinek ablakai, teraszai, baladurjai, kapuzatai és lépcsősorai mind-mind megőrizték az ódon hangulatot.
 


 
Hozzávalók:
A tésztánkhoz:
2 bögre zabpehely (ez esetben érdemesebb a nagyszemű változatot használni)
2 bögre vaníliás rizstej
1 evőkanál eritrit
1 vaníliarúd kikapart belseje
egy csipet só
Ízesítés gyanánt:
kevés mascarpone
citrom
egy kis méz
aszalt füge
áfonya
Egy edénybe mérem a hozzávalókat, és kézi botmixerrel leturmixolom. Várok 5 percet, hogy a tészta egy picit összeálljon. Kókuszzsírral kikenem a sütőt, és mehet is bele a tészta. Ha megsült rácsra helyezem. Fontos kiemelni, hogy a gofrit rácson érdemes hűteni, különben a hő hatására elveszíti állagát, s inkább válik ruganyossá, mintsem ropogóssá, már pedig mi úgy szeretjük! :)
A mascarpone krémet egy fél citrom levével, reszelt héjával ízesítem, és kevés mézet adok hozzá. Megkenem vele a gofrit. A fügeszemeket felszelem, és áfonyát helyezek mellé. Ha tudtam volna friss fügét szerezni ma reggel, azzal lett volna az igazi, de így sem veszett kárba egy morzsányi sem.
 


 
http://ripiszke.hu

Kommentek