Fehérjében gazdag, adventi mézeskalács recept


Hozzávalók:
1 tasak Toman almás fahéjas
1 csomag Toman mézes palacsinta öntet (méz helyett)
30 dkg rozsliszt
10 dkg Toman Rost+
12 dkg kókuszzsír
1 evőkanál mézeskalácsos fűszerkeverék(ánizs, szegfűszeg, fahéj)
12 dkg eritrit
10 dkg zabpehely szükség szerint
1 teáskanál szódabikarbóna
 
Elkészítése:
A Toman fehérje port vegyítsük el a rozsliszt és a Toman Rost+keverékkel, majd ezeket a kókuszzsírral, eritrittel, és a mézeskalácsos fűszerkeverékkel és a mézes palacsinta öntettel gyúrjuk össze. Hagyjuk állni egy órát a tésztát, majd nyújtsuk ki és a karácsonyi formákkal szaggassuk ki. Süssük ki 20 perc alatt 140 fokon, majd díszítsük felvert tojásfehérjével nyomózsák segítségével.
 
Negyedik etaptól fogyasztható!

Kommentek