Zöld Bakancslista – Segítség ökológiai lábnyomunk csökkentésére

Egy design kanapékat gyártó kis magyar vállalkozás a 10. születésnapjának alkalmából minket ajándékoz meg egy hiánypótló kiadvánnyal. Ez a Zöld Bakancslista, ami segít megtervezni egy fenntarthatóbb életmódot.

"10 évesek lettünk, és szeretnénk nagyot ünnepelni, ezért 10 különleges meglepetéssel készülünk idén.
 
Tervezőként és magánemberként is szuperfontosnak tartjuk a környezetünket, ennek szellemében építettük a vállalkozásunkat is. Ezért az első ajándékot is ennek jegyében készítettük el: csináltunk egy kiadványt, ami segít megtervezni egy fenntarthatóbb életet, anélkül, hogy belehülyülnénk. Mert persze, iszonyú nehéznek tűnik az a sok változtatás, ami ránk vár. De okos szervezéssel és egy új kreatív látásmóddal talán nem is olyan lehetetlen ez az egész!
 
Online füzetünkben egy egész éves tennivaló-lista található, mely segít megtervezni egy fenntarthatóbb életmódot. Havonta más-más téma alapján rendszerezi a feladatokat/változtatásokat, melyeket csak ki kell pipálni, ha kész. Bármilyen kihíváshoz vagy zöldüléshez hasznos segítség lehet. De persze nem a mennyiség számít, mindenki annyit iktat be az életébe, amennyit tud és akar. A havi témákat Csordás Levente és Tompa Bori vicces képei illusztrálják és segítenek szerethetőbbé tenni a zöldülés hétköznapjait!"
 


Ha érdekel a bakancslista, innen töltheted le.


A Hannabi Green Muse oldalon a klímaválsággal kapcsolatos pozitív változásokról olvashatsz.


 
A HANNABI Green Team:
koncepció: Rácz Anikó, Sós Dóra
grafikus: Dubóczky Anna
illusztrátor: Tompa Bori és Csordás Levente
 


A HANNABI 2010-ben alakult, létrehozva a modern kárpitos műhely azon válfaját ahol találkozik a design a képzőművészettel, a progresszív anyaghasználat pedig a tradicionális technológiákkal. A mostanra közepes méretűre nőtt szabóságban 6 kreatív fej építi és öltözteti a kanapékat a divat, valamint a művészetek által inspirálva, felhasználva a több évtizedes múltra visszatekintő ismereteket, amik megjelennek a letisztult formákban,  különleges ergonómiai megoldásokbanegyaránt. A HANNABI műhelyben fontos a személyes kapcsolódás, az igények és szokások felmérése – minden projekt központjában a vásárló áll. Tervezési koncepciójuk, hogy minden tárgy a környezetével való kapcsolatában nyer értelmet, így a konzultatív tervezés során számtalan, egészen különböző stílusú modell állítható össze centiméter pontosan a megrendelő életterére és ergonómiai adottságaira szabva, amik a magas minőségű anyagoknál köszönhetően egy életen át kiszolgálják tulajdonosaikat. A közös tervezéshez minden hasznos útmutatás elérhető a Hannabi honlapján, a személyes kapcsolat pedig kezdetét veheti akár online, akár a budapesti modellező műhelyben.

Kommentek