Top 10 új esküvői trend

Az esküvőnk sok mindent elárul az egyéniségünkről, a párunkkal közös érdeklődésünkről. Ezért nem mindegy, hogy például elegáns, bohém vagy természetközeli stílusúra tervezzük. A Fine Living tévécsatornán látható â??Platina esküvőkâ?-ben számos megoldást láthatunk, és ha esetleg nekünk nincs is több tíz millió forintunk az eseményre, pár jó ötletet elleshetünk a sorozatból. Alább összegyűjtöttük a műsorból a legfrissebb esküvői trendeket.

 

Fémes elemek

Az arany vagy a réz vagy – ami most a legújabb divat – a rózsaszín arany (rose gold) megjelenítése. (Az ezüst már kevésbé divatos.) Bármely típusú esküvőhöz hasznos: elegáns aranyszalagok, aranyrózsákkal vagy rusztikus rézlámpák, rézvödrökben a virágokkal vagy épp mindezek keveréke. A fémes elem megjelenhet a teremdekoráción túl a meghívókon, az esküvői csokorban és a mennyasszonyi ruhán is.

Hangulatvilágítás

A báltermi díszkivilágítás helyett a bensőséges hangulat megteremtése. Több egyszerű villanykörte belógatva a mennyezetről, egy-egy kisebb vintage csillár, falilámpák, gyertyatartók.

Dizájner monogram

A pár kezdőbetűiből a grafikus egy egyedi „logót” tervez. Azon túl, hogy jól néz ki, belecsempészhetők a személyes jellemzők: a megismerkedés, a közös érdeklődés motívumai. Felhasználható a meghívókon, a terítőn vagy szalvétán, a tortán, a poharakon, a hivatalos fotók sarkában stb. De bélyegző formában később akár a könyvekbe is belenyomható.

Dekadens torták

Lejárt a Dobos, az Esterházy és a parfétorták ideje. Mi van helyette? Sós karamell torta, pezsgőkrémes torta, levendulás-vaníliás krémes torta, fahájas almás torta, zöld teás vagy chai latte-s torta.

Kajakamion

A klasszikus háromfogásos menü új alternatívája. Kamionból kiadott hamburgerek, torillák, fánkok és fagyik. Ez is lehet ugyanannyira finom és minőségi, mint egy svédasztalos vagy felszolgált vacsora. Sőt.

15-30 másodperces kisfilmek

Egy profi esküvői fotós már nemcsak a megható pillanatokat és a beállított családi jeleneteket örökíti meg, hanem videózik is – ez nem új. De meg lehet kérni, hogy időről-időre az esküvő alatt küldjön át emailben egy-egy rövidebb vágatlan videofelvételt vagy töltse fel egy adott oldalra. Így az élményt, a hangulatot a közösségi média felületeken már szinte nyomban meg lehet osztani.

2 in 1” ruha

Egy nagyszoknyás, hosszú, uszályos ruha a templomba, a szertartáshoz. Viszont milyen kényelmetlen tud lenni ugyanez a vacsora alatti jövés-menésnél. A „2 in 1” ruha egy mozdulattal kényelmesebb, könnyebb darabbá alakítható, anélkül hogy el kellene vonulni átöltözni. Persze éjfélkor még jöhet egy menyecskeruha vagy bármi más.

Különböző koszorúslány-ruhák

Sok vita megúszható a lányokkal és a látványt is izgalmasabbá teszi. Legyen egy közös motívum (virágminta vagy egy szín), de döntsék el ők, hogy milyen szabással, anyagból és árnyalatból szeretnék.

Esküvői weboldal

Igen hasznos, ha nem túl ismert helyen lesz az esküvő. Így könnyen megadható, hogy hol lesz a szertartás, a vacsora, mikor mi fog történni. Regisztrálni is lehet, így nem kell emaileket és sms-eket bogarászni, hogy ki jelzett vissza, és kér-e szállást. Sőt nem kell mindenkinek telefonba külön elmondani, hogy milyen nászajándék lenne a legjobb – a weboldalon meghatározható, és nyomon követhető.

Gyümölcs és zöldség

A sima virágdíszítés már unalmas. Helyette az asztaldíszekben, a teremdekorációban, az esküvői csokrokba megjelentek a bogyós gyümölcsök, a virágszerű karfiol, a kávébab stb. Ez sok színt és játékot visz a dekorációba.

+1 A nagyon forró esküvői napokra: jeges desszert, azaz jégkása. Retro és nagyon hűsítő, és kitalálhatunk saját ízeket. 40 fokban sokan jobban örülnek neki a vendégek, mint mondjuk a drága macaroonnak vagy a túl édes koktéloknak.

További érdekes ötletek, új trendek és csodás esküvők a Fine Living tévécsatornán a „Platina esküvők”-ben júliusban szombatonként folyamatosan 13:35-től 22:20-ig, augusztusban péntek, szombat, vasárnap és hétfőnként13:45-től.

Kommentek