
Persze a lekváron túl a kajszibarack sokszínű felhasználási módjainál csakis a képzeletünk szabhat határt. Kreatív módon beépíthető a főételekbe és desszertekbe, kipróbálhatjuk krémként, habként, mártásként, sütve és főzve egyaránt. Készíthetünk belőle mézet, szörpöt vagy - az abaúji térség álomnedűjét, a szintén hungarikum - gönci barackpálinkát. Az eredetvédett gönci barack minden formájában védjegye és hírvivője az abaúji vidéknek.
Azonban hosszú az út, amíg a téli álmából ébredő barackosban megjelenik az első termés, majd megízlelhetjük az első baracklekvárt. Éppen ezért csodálatos élmény élőben tanúja lenni annak az egyedülálló pillanatnak, amikor kifakadnak a gyönyörű virágszirmok a barackosban és újjászületik a természet. Most először Te is élőben követheted webkamerán keresztül a hungarikum gönci kajszibarack virágba borulását, hiszen bármelyik másodpercben teljesen kivirágozhat a gönci térség.
Kattints az alábbi linkre és kövesd minden pillanatát a virágzásnak:
http://www.bestillo.hu/oldal/
Térj vissza bármikor...
Kommentek