Plüssfigurák készülnek gyerekrajzokból

Az IKEA harmadik éve kéri a gyerekek segítségét világszerte abban, hogy limitált puhajáték-kollekciót tervezzenek. A legutóbbi rajzversenyt tavaly év végén tartották. A gyermekek ezúttal is csodálatos teremtményeket alkottak − összesen több mint 70 ezer pályázat érkezett, 18 ezer rajzzal több, mint az ezt megelőző évben.

Bodil Fritjofsson, az IKEA gyermektermék-fejlesztője a tíz nyertes rajz kapcsán elmondta:


A tíz nyertes rajz igazán szeretnivaló képzeletbeli állatokat ábrázol. A színkombinációk egyszerűen csodálatosak, a formák és kifejezések lángra gyújtják a képzeletet. Egy ilyen hatalmas projekt részesének lenni számomra olyan, mintha a gyermekek saját, izgalmas és kreatív világába kaptam volna meghívást.”


A tíz nyertes között találunk tojás alakú baglyot, boldog pókot, mosolygó szivárványfelhőt, kék nindzsa-madarat, bolyhos-tüzes oroszlánt és még másokat is. A döntési szempontok között szerepelt, hogy az elképzelt dizájn új legyen és bepillantást engedjen a gyermeki fantázia birodalmába.


A beérkezett pályázatok száma elképesztő − a világ biztosan nem szenved hiányt a jövő művészeiből és tervezőiből – néhány rajz valóságos remekmű! A projekt lehetőséget teremt arra, hogy a gyerekek felébresszék a bennük rejlő kreativitást, és teret adva rendkívüli képzeletüknek, megrajzolják álmaik játékát. Mindez egyértelműen megmutatkozik a rajzokban: saját kútfőből alkotnak és egyáltalán nem másolnak már létező dolgokat” – tette hozzá Bodil Fritjofsson.


A kiválasztott rajzokból készült figurák egy különleges, limitált puhajáték-kollekció részét képezik majd, melyek világszerte az új, „Játékkal a változásért” kampány részeként kerülnek majd 2017 végén az IKEA áruházak polcaira. A megvásárolt puha játékfigurák árából 1 eurót jóváírnak az IKEA Foundation javára, amely hátrányos helyzetű gyermekeket támogat.


A győztes rajzok:


Ausztria – Kék madárLengyelország – Boldog pókEgyesült Államok – SzivárványfelhőAusztrália – RókaNémetország – KrokodilOroszország – TukánJapán – Tojás alakú bagolyEgyesült Arab Emirátusok – Bolyhos oroszlánDél-Korea – Lila szörny/sárkány/sünBulgária – Egyszarvú kutya


Kommentek