Minőség, precízitás, „high life” élmény: Kristinus Borbirtok

Aki a Kristinus Borbirtokot választja, egyben nem tévedhet : a jól kiszámított minőségben. Az ultramodern épület Balatonmáriafürdő felett, Somogy lankáinak tövében helyezkedik el és teljesen különbözik a Magyarországon megszokott érzésvilágtól. A pincészet és a hozzá kapcsolódó hotel, a Vinotel és étterem ugyanazon koncepció része.

Az osztrák tulajdonban lévő borászat birtokvezetője, Florian Zaruba igazán kellemes napot szervezett nekünk, hogy megismerhessük közelebbről a borgyártást a professzionalizmus oldaláról is. A idei VinCe Awards-on, mely az ország legjobb pincészeteit hivatott díjazni különböző kategóriákban, a Kristinus elnyerte alegjobb komplex turisztikai szolgáltatást nyújtó pincészetnek járó díjat, amin nem is csodálkozunk.
 
A pincelátogatás és a finom borok kóstolása természetesen alapszolgáltatás a birtokon, de akár biciklivel is felfedezhetjük a környéket és a közelben lévő golfpálya is arra hivatott, hogy kényeztesse a szállóvendégeket. Tematikus borvacsorák, piknikek teszik színessé az idelátogatók idejét.
 


Mi nagy örömmel kocsikáztunk fel a birtok által kijelölt útvonalon ( hozzáteszem, ezt csak a birtok által szervezett autóval vagy lovaskocsival ajánlom, nekünk igen jó szolgálatot tett a Grand Cherokee négykerék meghajtása, hála a Jeep Magyarországnak, de senki se próbálja ki ezt az utat, csak erre alkalmas autóval ), mely a  Piripio elnevezést kapta és igazán gyönyörködtető utazást ígér a szőlőtőkék között. A dombtetőre érve csodás panoráma nyílik a Balatonra s mi birtokba vettük a kis kilátót, hogy a szálloda által összekészített piknikcsomaggal legyen teljes az élvezkedés.
 
A hatalmas épület sokszor szolgál rendezvények helyszínéül, a Kultkikötővel együttműködve számos kultúresemény, koncert, felolvasóest várja az érdeklődőket, legközelebb május 19-én egy felejthetetlennek ígérkező Budapest Bár koncerttel.
 


Mindamellett, hogy a borgyártás a Kristinusban egyrészről egy komoly marketing koncepció, amellett Magyarország hírnevét is elviszik számos országba boraikkal, hisz a minőség természetesen a borgyártásban is alapelvárás. Ahogy Florian mondta, bort gyártani ajándék, valódi élvezet, egyfajta megatrend. Igen, nincsenek apáról fiúra szálló szőlőtőkék, nincsenek régi történetek, viszont a profi eszközök, melyek a színvonalat egységben tartják, jelen vannak.
 
Az étterem egy másik dimenzióba röpített mindannyiunkat. A fine-dine Klaus Deutschmannkezében nem csak a kulináris élvezeteknek nyújt lehetőséget, hanem komplex élményt ad a szépséges tálalás, a különleges alapanyagok, színek kompozíciójában. Alapkoncepció, hogy borokhoz társított fogások a kreativitás és a tökéletesség megtestesítői, kipróbálni kötelező!
 

A végtelenül kedves személyzet igazán élménnyé tette az ittlétünket, minden óhajunk és sóhajunk gyors megoldásra talált, ez mindig egy nagyon fontos hozzáadott értéke egy adott szállodának, melytől mindenki úgy érezheti magát, hogy fontos a jelenléte, a személye.
 
A csodálatos minimál tér, mely a modern építészet jegyeit tükrözi, grandiózus belsőt kölcsönöz a borhotelnek. A Barrique Terem szemet gyönyörködtető hordóit Vasco-val, Florian szépséges weimari vizslájával együtt fedeztük fel, amely már nyilvánvalóvá is teszi, hogy ez a szállás és étterem kutyabarát!
 


Forrás: http://utadon.hu

Kommentek