Lehelj új lángot a kapcsolatotokba, készíts neki adventi kalendáriumot!

December 3-án kezdődik idén Advent, így még van pár nap, ha úgy döntesz, egy kis meglepetéssel készülsz a kedvesednek.

Dolgozz a kapcsolatotokért
A boldogság nem egy lelki állapot, nem is ajándék, és kicsit sem szerencse kérdése, legalábbis szerintem. A boldog párkapcsolatért és a boldogságért tenni kell, mégpedig napi szinten. Sokszor mondják, milyen szerencsés az, aki a gyerekek születése után pár évvel még nem vált el, és szereti a párját, aki viszontszereti őt. Ez nem álom, nem a sors keze, hanem kőkemény munka. Viszont, aki áldoz, vagy inkább szentel időt, energiát a kapcsolatára, annak igen is megvan a gyümölcse. Íme, egy ötlet adventre, amivel újra lángra gyújthatod a parazsat, vagy a takarékon égő, a mindennapokban megfakult kapcsolatotokat. Amennyiben készen állsz egy kis kalandra, ami fillérekbe kerül, és csak egy kis kreativitást és időt kíván, akkor, olvass csak tovább, hogy mit is kell tenned.
 
Most még van időd
Készíts neki adventi kalendáriumot saját magad. Miért ne lennél képes rá? Persze, hogy sokkal könnyebb megvásárolni az előre gyártottat, de értékesebb a te kezed munkája. Persze legyinthetsz is, minek az. De amíg nem próbáltad ki hogyan is mondhatnál róla véleményt ugye? Idén december harmadikán ünnepeljük advent első vasárnapját, így még van pár nap, ami alatt elkészítheted a meglepetést.
 
Adventi kalendárium tőled neki
A legegyszerűbb, ha vásárolsz pár száz forintért 24 darab kisméretű mini borítékot, amelyeket aztán egy pici, natúr facsipesszel (kreatív hobbiboltban is beszerezheted, kb. 250-300 Ft.- /24 db) egy zsinórra csípteted. De ha úgy tetszik, akár minden nap az ágya mellé is teheted majd, vagy a táskájába is elrejtheted, biztos jó megoldást találsz majd. A borítékokat feliratozd, mégpedig dátummal és nappal, amikor kinyithatja. A borítékokba pedig egy kis papírra írod majd az üzeneteket. Mi most háromféle tippel segítünk, de nyugodtan variálhatod is ezeket, sőt akár magad is kitalálhatsz új dolgokat. Ne fogd vissza magad.
 


Mit szeretek benned
Tudod milyen jól esik az embernek, ha reggel egy olyan mondat várja huszonnégy napon keresztül, hogy mit szeretnek benne? Pszichológusok is ajánlják ezt a módszert a mindennapokban a kapcsolat megerősítésére. Most azonban az advent jó alkalmat ad arra, hogy különösebb magyarázkodás nélkül ezt megtehesd. Nem kell nagy dolgokra gondolnod, csak egy maximum két mondatban fogalmazd meg a mondandód. Meglepő lehet majd számodra, hogy olyan dolgokat is le fogsz írni, amit a másik talán nem is tud vagy nem tudatosult benne. Ezek a mondatok egytől egyig a szeretetről fognak szólni, nem a kritizálásról, és a szeretet ereje lehengerlő.
 
Emlékszel?
A kicsi borítékokban összegyűjtheted a múltatok legszebb emlékeit. Merre jártatok, mi történt, te hogy emlékszel rá. Fontos, hogy a pozitív emlékeket elevenítsd fel. Ha van időd, kiegészítheted akár fényképekkel, sőt rajzokkal is.
 
I love you
Amennyiben egy kicsit pikánsabb dologra vágysz, amiben esetleg te is „élőbben” benne vagy, részt veszel, akkor készítheted a naptárat kettőtökre vonatkozóan. A borítékokban olyan kis üzeneteket írj, ami kettőtökről szól. Ma együtt fürdünk, ma az extra simogatások napja van, vagy ma megmasszírozom a hátad illatos olajjal. A többit persze rád és a fantáziádra bízzuk. Fontos, hogy csak olyan dolgot vállalj csak be, amiben te is örömödet leled majd, illetve az is fontos, hogy a leírt „ígéretet” beváltsd, ne mond azt, hogy ma fáradt vagyok, majd holnap, hiszen holnapra már más vár rátok…
 
Meglátod, neked is jót fog tenni
Bármelyik kalendárium mellett is döntesz, az elkészítése során neked is végig kell gondolnod a kapcsolatotokat, neked is emlékezned kell, és a kedvesedre összpontosítanod. Ez egy folyamat, mely egymás felé terel titeket. Gondolj arra, hogy a szeretet a minden, aminek nem lehet ellenállni. Ne várj a kalendáriumért köszönetet, ne magad miatt, hanem értetek készítsd el.

Kommentek