Kikötőben aludni álom: Alsóörs Marina

Az északi part legszebb kikötője és a hozzá tartozó hotel elválaszthatatlan kettőse igazán vonzó célpont egy nyugalmas Balaton-parti kikapcsolódásra. A komplexum két éve épült, csakúgy, mint testvérkikötője a Balaton déli partján található Fenyves Yacht Club.  

Boldizsár Péter szállodaigazgató vezetett végig minket a csodálatos adottságú hotelen és nem várt, kalandos utunkon, melyet nagyon élveztünk.
 
A hotel bár három csillagos, minőségében valójában  négy csillagosnak felel meg, igazán különleges hangulatú vízparti adottsága és a mellette fekvő szupermodern kikötő miatt. Tizenkét szobája két emeleten helyezkedik el, az első emeleten a szobák összenyithatók és három személyesek, nagyobb teraszokkal a Balaton felé, a második emeleten franciaágyas, intim erkélyes szobákat találunk, természetesen ezek is a vízre nyílnak. Modern, letisztult berendezéssel, zuhanyzós fürdőszobákkal rendelkeznek, egyszerre otthonosak és praktikusak. Egyes első emeleti szobák minikonyhával is fel vannak szerelve, így egy reggeli kávé, tea elkortyolása kényelmesen, akár az ágyból is lehetséges, mely sok mindenkinek fontos szempont, főleg az olyan lustálkodóknak, mint én.
 
Az egybe nyíló szobák nagyon praktikusak nagyobb családoknak, esküvői előkészületeknek, egy mozdulattal teljesen szeparálhatók és külön szobaként ugyanúgy funkcionálnak.
 
Kikötőben aludni álom. A vízen ringatózó hajók árbocainak halk bongása, a víz közelisége olyan egyedi atmoszférát kelt, amitől az álom még édesebb.
 
A kikötőben Rick Gergely kikötővezető segítségének köszönhetően megismertük a 21. századi hajótartás minőségeit. Ennek a kikötőnek egyedisége nem csak a tökéletes állapotának köszönhető, hanem vízforgató rendszerének, mely lehetővé teszi, hogy a hajók akár télen is vízben maradjanak. Óriási lehetőség, hogy szép idő esetén, akár Karácsonykor is vitorlázni, hajózni lehet, minden évben a gyerekek nagy örömére meg is érkezik a Mikulás, természetesen hajóval.
 
A kikötőben szinte teltház van, 175 hajót lehet jelenleg megszámolni, melybe beletartozik a pár bérelhető motoros és elektromos motoros is. Utóbbiakat akár jogosítvány nélkül is el lehet vinni, lehet programozni, más kikötőkben kikötni, vízi túrázni! Itt hajót tartani igazi közösségi élmény, a hotel vendégei és a kikötői bérlők szívesen barátkoznak egymással, sok barátság szövődött már ezekből a találkozásokból. Ahogy Gergely viccesen megjegyezte vitorlásbarát hely, hiszen a legnagyobb öröm, ha minél többen használják is a hajójukat. Sőt, külön örömre szolgál, hogy a hely kutyabarát is.
 
A hotel étterme nyitott étterem, télen-nyáron nyitva van, egyetlen napon, december 25-én zár be. Segal Viktor séf a fúziós konyha híve, igazi multikulturális étlapot állított össze, a konyhát Orosz Gergely séf vezeti. Az ételek sosem túlkomplikáltak, mégis különlegesek. Egészségesen és egyszerűen főzni, ez a mottó, ennek megfelelően kevés liszt, inkább sok vaj szerepel az alapanyagok között, a gluténmentes nem probléma. A nyár slágere a gazpacho volt, a hűs zöldségkrémleves, a teljesség igénye nélkül meg kell említenem az ízletes parmezán bundás csirkemellet édesburgonya hasábbal, a fogasfilét kapros rákraguval és egy igazi desszert különlegességet, az egy pohár szilvásgombócot, mely az újhullámos konyha műve.
 
A Fenyves Yacht Clubbár hasonló belsőépítészeti jelleget mutat, mégis más környezeti adottságokkal rendelkezik. A túlparton a Balaton-felvidéki tanúhegyek mesés panorámája igazán fantasztikus helyszínt adhat rendezvényeknek, tipikus esküvői színtér. Illetve a hely gyermekbarát-, kutyabarát hely is.
 
Számtalan lehetőség van az idő eltöltésére. Házon belül bowling, biliárd, cso-csó, szauna sziget várja az oda látogatókat. Házon kívül pedig kerékpárkölcsönzés, Berek vadvilágának  felfedezése – akár kisvasúttal, vagy kenu túrával-, illetve az elektromos és motoros hajó, valamint vitorlás bérlés is a lehetőségek tárházát alkotja.
 
Különlegessége a túlpart közelsége, mely adja a lehetőséget egy szuper esti vízitaxizáshoz, például a Laposa Birtokra. A Balaton Unlimited taxi tényleg elképesztő élményt adott nekünk, a luxus motoros felejthetetlen Fittipaldija, Tóth Józsi leginkább annak örül, ha a vendégei hangos kacajjal érnek át a túlpartra és ezért tényleg bármit megtesz!
 
Ha igazi balatoni romantikára vágytok minőségi környezetben, jó étkekkel, finom italokkal, mindenképpen ajánljuk az Alsóörs Marinát vagy a Fenyves Yacht Clubot.
 


 
Köszönjük a Jeep Magyarországnak a Jeep Compass-t, mely ezen utunkat is végig kísérte.
Forrás: http://utadon.hu

Kommentek